Pe Prezan, șantierul ar putea fi gata la finele anului. Banii de la guvern motivează constructorul / FOTO

Ar putea fi gata la finele anului, cam cu trei luni înainte de termen. Este vorba despre șantierul de pe strada Prezan, care primește 18 milioane de lei de la guvern. Primăria e mulțumită că așa poate plăti la timp facturile și poate motiva constructorul. În zonă a fost reluat lucrul, la fel de modest, și pe Bd. Sudului.

Prezan

Cele două șantiere deschise unul lângă altul în partea de sud a Timișoarei au dat peste cap viața celor care locuiesc în această zonă a orașului. Atât pe Bd. Sudului, cât și pe strada Prezan, se lucrează, mai mult sau mai puțin, din luna iulie. Ordinul de reluare a șantierelor după pauza de iarnă a fost dat undeva la jumătatea lui februarie.

Pe Sudului, șantierul ar trebui să fie gata, potrivit contractului, în 10 luni, adică undeva în mai. Lucrează aici Porr Construct, Path’s Rout SRL, Tubular Tehno Sistem Industrial SRL, Cons Electrificarea Instal SRL și Vimato SRL. Prețul pe care îl plătește primăria: 10,82 milioane de lei.

Lucrările presupun extinderea șoselei la patru benzi, piste de biciclete, trotuare și 215 locuri de parcare. În plus, la intersecția cu str. Mareșal Prezan urmează să se facă un sens giratoriu. În zonă ar trebui plantați peste 200 copăcei. Momentan, muncitorii încă lucrează cu frâna trasă, iar imaginile surprinse din dronă arată că mai e multă treabă.

„Știm că a creat foarte multe frustrări”

„Am dat ordinele pentru str. Prezan. O să se execute lucrări la rețele edilitare. O să facem la rețeaua de canalizare racordarea blocurilor de pe Bd. Sudului, tronsonul Oglinzilor – Mareșal Prezan”, anunța, acum o lună și jumătate, primarul Dominic Fritz.

Pe str. Mareșal Constantin Prezan, fostă Lidia, se lucrează tot din iulie trecut. A câștigat licitația organizată de primărie firma austriacă Strabag, alături de subcontractorii Tubular Tehno Sistem și Cons Electrificarea Instal. Termenul asumat prin contract este de 16 luni, însă în toamnă au apărut probleme legate de o magistrală Colterm. S-a stagnat multe săptămâni, așa că acum termenul este martie 2022. Modernizarea străzii Prezan costă 41,7 milioane de lei. Banii veneau inițial de la bugetul local. Între timp proiectul a fost „prins” de guvern pe o listă de investiții în infrastructură începute deja în toată țara, pentru care au fost alocate diverse sume. În acest caz este vorba despre 18 milioane de lei.

Banii de la guvern sunt o gură de oxigen pentru PMT. „Termenul de finalizare este martie 2022, deci încă 12 luni. Sunt foarte bucuros că am obținut foarte concret pentru acest șantier 18 milioane de lei de la guvern. Avem și cashflow-ul necesar pentru a putea să plătim facturile la timp și să motivăm firma să lucreze repede. Am avut mai multe discuții cu constructorul, am făcut un plan de acțiuni ca acest proiect să fie finalizat chiar și în acest an. Vrem să încercăm să finalizăm în acest an, tocmai pentru că știm că acest șantier a creat deja foarte multe frustrări. Cum știți, și acolo au fost probleme cu proiectul, cu rețeaua de termoficare, cu lucrări neincluse în proiectul inițial”, explică acum Dominic Fritz. (sursa foto: Facebook / Dronat)

About Post Author