Paturi noi în două secții de la „Victor Babeș”. Urmează alte achiziții importante

paturi

Paturi noi pentru secțiile de Boli Infecțioase I și II, de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. Urmează să vină și alte dotări, toate cumpărate cu bani de la bugetul local.

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” a primit 110 paturi noi, cumpărate cu fonduri de la Primăria Timișoara. Fiecare are telecomandă, saltea și noptieră. Practic, odată cu noua achiziție, vor fi schimbate toate paturile din secțiile de Boli Infecțioase I și II. Un astfel de pat costă aproape 5.000 de euro.

Nu este însă tot. Primăria Timișoara cumpără, în perioada următoare, și alte echipamente pentru spitalul de la Pădurea Verde. „Vor sosi, de asemenea, două paturi de terapie radiotransparente (pacienții pot fi radiografiați direct de pe pat – n.r.). Vom primi și două brațe mobile de radiologie, un ecograf ultraperformant cu substanță de contrast și modul de elastografie, un sistem complex de ecobronhoscopie, două aparate de dializă și un echipament pentru densitatea osoasă”, spune dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.

About Post Author