Patinoar în fața Operei, la Târgul de Crăciun. Sunt și alte noutăți față de anii trecuți

patinoar

În jur de 80 de comercianți s-au arătat interesați de Târgul de Crăciun de la Timișoara. Sunt câteva modificări față de anii trecuți, cea mai importantă fiind amplasarea patinoarului și a parcului de distracții. Există și o explicație pentru prelungirea duratei de desfășurare.

Târgul de Crăciun va avea loc în perioada 1 decembrie 2021 – 17 ianuarie 2022, în Piața Victoriei, Piața Libertății, str. Mărășești, str. Victor Vlad Delamarina și parcarea Modex. Cei interesați să ocupe un spațiu au avut la dispoziție o săptămână să-și depună cererile la Casa de Cultură.

Vor putea fi vândute produse alimentare de tip fast-food, preparate la standuri și food-truck-uri, clătite, kurtos, gogoși, vin fiert, ciocolată caldă, ceai, cafea, produse realizate de meșteri populari și de artiști plastici, produse handmade, produse naturiste de îngrijire personală, dar și ornamente de Crăciun. Nu vor lipsi un parc de distracții și un patinoar.

Mâncarea, mutată pe Mărășești

Au depus oferte în jur de 80 de comercianți, însă numărul de căsuțe va fi mai mic decât în anii de dinaintea pandemiei. Trebuie păstrată distanța între acestea și trebuie respectate regulile sanitare.

Noutățile din acest an sunt legate de amplasarea unui patinoar și schimbarea destinației parcării de la Modex, unde până acum se găsea zona cu mâncare. „În parcare la Modex va fi un microparc de distracții, iar în fața Operei va fi montat un patinoar. În Piața Operei vor fi căsuțe care nu au mâncare. Foodtruck-urile și celelalte căsuțe cu mâncare vor fi pe Mărășești și pe VV Delamarina, cu o mică curbă spre Piața Libertății”, ne-a declarat Camelia Mingasson, directorul Casei de Cultură Timișoara.

La Târgul de Crăciun, comercianții trebuie să se asigure că vor avea veselă din materiale reciclabile. Este prima manifestare organizată în noile condiții, ale interzicerii, prin HCL, a utilizării veselei din plastic.

Deschidere festivă la 1 decembrie

Scena va fi amplasată în Piața Libertății și vor fi, și în acest an, proiecții luminoase, atât în Libertății, cât și în Piața Victoriei, unde va fi și bradul de Crăciun. „Vor fi spectacole în general în weekenduri. Va exista program și în timpul săptămânii, bazat pe colaborări cu liceul și facultatea de muzică, cluburi de dans… În weekenduri vor fi trupe invitate. Mergem pe ideea pe care am mai spus-o și de Ziua Timișoarei, cât se poate să promovăm un anumit gen de cultură și cultura locală”, mai spune Mingasson.

Comercianții trebuie să achite sume cuprinse între 3.000 de lei, pentru produse handmade, și 50.000 lei, cei cu patinoarul și parcul de distracții. Suma, susține directorul Casei de Cultură, este doar aparent mai mare decât la edițiile trecute, mai ales că perioada de desfășurare a târgului a fost prelungită.

„Perioada este mai lungă. Acum târgul se va încheia la jumătatea lui ianuarie. Am vrut ca multiculturalitatea să fie o chestie și reală, nu doar afirmată, să cuprindem și sărbătorile pe rit vechi. Și să terminăm, eu asta îmi doresc, cu Ziua Culturii Române (15 ianuarie – n.r.), care ar trebui marcată”, ne-a mai declarat directorul Casei de Cultur.ă.

Târgul de Crăciun va fi deschis în mod oficial la 1 decembrie. Organizare acestuia costă 200.000 lei.

About Post Author