Pașaport cultural: șase legende ale Banatului, povestite pentru tinerii curioși

Pașaport cultural

Aproape 200 de liceeni vor încerca, în perioada 4-9 noiembrie, să descopere „harta ascunsă” a Banatului. Se întâmplă la Timișoara și Jimbolia, iar „ghizii” vor fi dascăli și oameni de litere. Este „Pașaport cultural”, ediția cu numărul cinci.

„Pașaport cultural” este un proiect al Asociației Kratima. El se adresează tinerilor, cărora vrea să le deschidă calea către cultura de calitate, ingredient indispensabil unei societăți sănătoase. Cele cinci zile de „vize culturale” sunt coordonate de scriitoarea Adriana Babeți și sunt organizate sub forma unor întâlniri interactive cu tinerii.

În fiecare zi, în perioada 4-9 noiembrie, la „Pașaport cultural”, participanții se vor putea întâlni zilnic, la Cafeneaua Zai, între orele 14,30 și 16,30, cu personalități ale culturii timișorene: Otilia Hedeșan, Smaranda Vultur, Nicoleta Mușat, Mircea Mihăieș, Daniel Vighi și Vasile Docea. În ultima zi, Brîndușa Armanca, alături de Sergiu Dema, îi va însoți la Jimbolia pe cei 173 de liceeni înscriși să descopere „harta ascunsă a Banatului”.

Iată programul pe zile

Luni, 4 noiembrie
Cetatea înghițită – un strop de istorie cu Vasile Docea

Marți, 5 noiembrie
Frici străvechi și poveștile lor – cu Otilia Hedeșan

Miercuri, 6 noiembrie
Osman-Aga, primul scriitor al Timișoarei – cu Daniel Vighi

Joi, 7 noiembrie
Femeia în roșu – Trei autori în căutarea unui personaj – cu Adriana Babeți și Mircea Mihăieș

Vineri, 8 noiembrie
Raiul din cămară – cu Smaranda Vultur și Nicoleta Mușat

Sâmbătă, 9 noiembrie
Jimbocity, vizită la Jimbolia – cu Brîndușa Armanca

About Post Author