Parcare în forță, păcat că i-a stat… blocul în cale. Situație absurdă în zona Jugănaru / FOTO

jugănaru

Au parcare nouă, dar aproape că nu mai pot intra în bloc. Intră, în schimb, apa, la ploile mai serioase. Este cazul unor timișoreni care locuiesc pe Aleea Crivaia, unde a ajuns, în ultimele săptămâni, și dezvoltarea în forță. Muncitorii de la SDM i-au luat peste picior, când au reclamat lucrarea prost făcută.

În arealul str. Dumitru Jugănaru – Crivaia – Aleea Măgura au fost demolate garajele, au fost tăiați mai mulți copaci și s-a făcut una dintre deja celebrele parcări între blocuri. De arătat a arătat decent, dar, după primele ploi, au apărut probleme.

Un locatar al zonei povestește. „După ce s-au tăiat o mulțime de copaci sănătoși pentru a face loc acestei parcări, pe o suprafață mult mai mare decât suprafața garajelor existente înainte, acum, din cauza proiectului și lucrărilor deficitare, imobilul situat pe Aleea Crivaia nr. 3 bl. 59 este inundat din cauza săpării și adâncirii pantei către imobil pentru crearea unei alei. În urma ploilor din ultimele zile, casa scării și subsolul blocului au fost inundate în mod repetat”, scrie omul.

Tăiați ușa, poate nu mai intră apa

Cu apă în bloc, oamenii s-au adresat celor de la SDM, care încă lucrează la finisaje. Răspunsul a fost unul în doi peri. „Lucrătorii SDM și dirigintele de șantier ne-au spus că au făcut calculele și știu ce fac, să ne vedem de treaba noastră. Când am mers cu fotografii care să ateste inundațiile produse din vina lor ni s-a spus că ei nu au ce să facă, de vină fiind blocul (???). Soluția «tehnică» primită a fost că o să mai înalțe aleea și noi, ca locatari, să tăiem din ușa de intrare. Atunci, poate, apa nu va mai intra”, continuăm timișoreanul.

Din cauza aleii spre ușa din spate a blocului, făcută, desigur, după calcule atente, accesul în imobil e aproape imposibil. Ușa abia se deschide. Locatarii s-au dus din nou la muncitori. Au avut parte, din nou, de un răspuns incredibil. „Când am ridicat această problemă răspunsul cinic a fost că de ce nu am zis nimic când au turnat covorul asfaltic. Practic, după ce au făcut o lucrare, nici măcar nu au verificat dacă oamenii mai pot ieși din imobil. Vineri, la ora 17, când ploua și locatarii se chinuiau să scoată apa din casa scării, l-am întrebat pe unul dintre lucrători ce o să facă legat de această problemă. Răspunsul lui a fost că programul s-a terminat și a plecat”, a mai relatat omul.

Locatarii blocului cu probleme au făcut sesizare la primărie și se vor adresa și nspectoratul de Stat în Construcții. Ultimul pas, în cazul în care SDM nu remediază situația, va fi acțiunea în instanță.