Parcare cu patru etaje, în curtea fostei RATT, pe Take Ionescu

parcare

Parcare supraetajată cu peste 100 de locuri, în zona Badea Cârțan. Asta au votat, marți, în plen, consilierii locali. Ar trebui construită în curtea fostului sediu al RATT, acolo unde este planificat să se ridice și MultipleXity. Nu se știe în ce regim va funcționa parcarea.

Consilierii locali au fost de acord marți cu o parcare de patru etaje + etaj retras pe Bd. Take Ionescu. Este vorba despre zona aflată în curtea fostului sediu al RATT, pe un teren care este acum administrat de primărie. Acolo funcționează, în prezent, o parcare cu barieră.

„Este un teren al STPT, între fostul sediu al RATT și Piața Badea Cârțan. Acolo dorim să facem o parcare supraetajată la începutul anului 2020. Va fi cât este parcela, respectând regulile de urbanism. Nu va fi foarte mare amprenta la sol, dar avem nevoie de locuri în zonă”, explică primarul Nicolae Robu. Conform estimărilor specialiștilor din PMT, acolo vor fi 129 de locuri de parcare pentru autoturisme și patru pentru minibuze.

Robu nu a putut preciza regimul în care va funcționa noua parcare. „Vom scoate la licitație, dacă se face contract va fi o parcare privată, după modelul parcării din Piața 700, de la Finanțe”, spune edilul șef. La doi pași de terenul din curtea fostei RATT a fost deschisă, în această toamnă, parcarea supraetajată a complexului Isho. Aceasta are nouă etaje și 700 de locuri, iar accesul se face pe bază de abonament sau tichet pe oră.