Parc de 4 hectare cu… alei și pergole! Așa începe Timișoara Verde, spune Robu

parc

Timișoara Verde anunțată în vară de primarul Nicolae Robu arată superb. Măcar în planșe! Edilul susține că anul viitor va apărea un parc de 4 hectare pe strada Nicolae Andreescu. Nu sunt cunoscute costurile, nu există nici proiect, dar Robu spune că vor fi alei, pergole, fântână și piste de biciclete bidirecționale.

În luna august, Nicolae Robu anunța, pe Facebook, o nouă campanie pentru oraș. „Avem datoria să creștem suprafața verde a orașului, să creăm noi parcuri, respectiv complexuri de agrement, cu facilități pt diverse sporturi. Acest lucru se va întâmpla sub deviza «Timișoara Verde», asociată unui program al administrației publice locale ce vizează amenajarea de parcuri pe cvasitotalitatea terenurilor municipalității, dar și pe terenuri ce vor face obiectul unor exproprieri”, nota edilul.

Parc de patru hectare lângă depoul STPT

Acum, Robu prezintă fericit prima idee. Este vorba despre un parc nou-nouț, pe un teren despre care spune că este al municipalității și, deci, nu vor fi probleme de proprietate. „Putem face un parc pe 4 hectare în zona străzii Nicolae Andreescu, numerele 107-109, în vecinătatea directă imediată a domeniului STPT, unde e și depoul. Am fost la fața locului, vom interveni în curând pentru asanare și apoi vom face o amenajare foarte frumoasă. Nu am vorbit despre ce vrem să facem până nu am avut și schița amenajării respective”, a declarat edilul.

Robu a adus și niște planșe colorate ale viitorului parc. „În colțul din stânga vedeți un complex sportiv. Un teren trivalent de minifotbal, handbal și baschet, apoi două terenuri de tenis, apoi vedeți un teren de joacă. Vedeți aici o fântână, da! Este o fântână, dar în vecinătatea ei, vedeți… de fapt nu, am greșit, aici este locul de joacă pentru copii, este aici lângă fântână, aici este locul de joacă pentru copii. Aici este o canisită, cu pistă în jurul ei, unde proprietarii de câini se pot plimba cu câinii fără să deranjeze pe nimeni, și fără să-i deranjeze nimeni”, spune edilul.

Alei curbe și piste de biciclete

 

Ce vom mai putea găsi în parc? Stați să vedeți: „Peste tot vom avea alei de promenadă, și s-a mers pe alei pe traiectorii curbe, și peste tot, piste de biciclete. Piste de biciclete bidirecționale și aleile suficient de late, astfel încât cicliștii să se poată plimba în voie, în condiții bune și cu bicicleta, și pietonii să se poată plimba, inclusiv să meargă în familie, cu cărucior șamd. Așa-i gândit totul. Este și o zonă de fitness, cu echipamente pentru fitness în aer liber. Iar aici vedeți un labirint destul de complex, vegetal, evident”.

Primarul spune că parcul nu va sta prea multă vreme doar în formă de desen pe planșeta proiectanților. Asta, mai ales pentru că „nu va fi un parc cu flori, va fi un parc cu copaci și arbuști”. „În 2020 îl vom avea, anul acesta intrăm la asanare. Este foarte simplu de realizat, nu avem aranjamente florale, îl facem în cel mult două luni de muncă efectivă. Numai să putem interveni”, a mai declarat Robu.

Robu: La mine vorba e faptă

„Ăsta este startul pentru Timișoara Verde. Eu atunci când am spus că lansăm campania am menționat că în curând vom veni cu ilustrări. Am între prioritățile mele să adaug o mulțime de lucruri la ceea ce am moștenit de la înaintași. Și la mine vorba e faptă”, susține primarul. Totuși, cei care iubesc aranjamentele florale nu vor nici ei dezamăgiți. „Sunt o mulțime de pergole și sub ele sunt bănci. Pe pergole vor urca plante cu flori, trandafiri sau altceva, să vedem ce o să se planteze. Asta este vestea foarte bună pe care am ținut să o dau”, conchide Nicolae Robu.

Cam în aceeași zonă, primăria vrea, încă din 2014, să facă un nou parc peste fosta baltă de pe strada Lacului. Balta a fost asanată, dar construcția efectivă a ceea ce ar fi trebuit să fie „primul parc din zona Ana Ipătescu în ultimii 20 ani” nu a început încă. Primăria a ajuns în instanță pentru corecții cadastrale, pentru că actele nu corespundeau cu realitatea din teren.

About Post Author