Papricaș pe săturate și multă veselie, în Buziaș / FOTO

papricaș

Cel mai bun papricaş se mănâncă, în fiecare toamnă, în Buziaş. A fost la fel și în acest weekend, când Festivalul Papricașului și Vinului a adunat mii de oameni din tot județul. S-a lăsat cu multă veselie, iar pofticioșii au putut să încerce pe săturate din toate.

Dasupra parcului din Buziaș au plutit, în ultimele două zile, tot felul de arome. Ceaunele au început să dea în clocot încă de sâmbătă, când s-au încins și grătarele. A fost doar un test pentru bucătari, care duminică s-au apucat dis-de-dimineață să-și pregătească ingredinetele pentru concurs.

Papricaşul a fost, și în acest an, de toate felurile. „Ingredientele le ştie toată lumea, dar secretul este să știi exact momntul în care poți pune la un loc carnea și legumele”, ne povestea unul dintre bucătari. Juriul a avut o misiune dificilă, ca de fiecare dată, dar s-a achitat cu brio de ea.

Câștigătorii au fost, în ordine:

Marele Prmiu – Berinde Petra C & A Bunătăți românești SRL
Locul I – Arro Food expres La Arădeni
Locul II – Miremar Company Restaurant Nora
Locul III – Rebelya Food SRL
Mențiune: La Verde Bucătaru’

Cel mai bun vin a fost desemnat cel de la Crama Dealul Dorului. O mențiune specială a mers către Crama Aramic.

Sorin Munteanu, primarul Buziașului, e încântat că tradiția se păstrează. „E semn că oamenii gustă în continuare astfel de evenimente. Se întâlnesc cu prietenii, schimbă o vorbă, se distrează împreună. Când văd câtă lume e aici, îmi amintesc mereu prima ediție, la care au fost doar 11 ceaune și în 20 minute s-a terminat tot ce era de mâncare”, spune Munteanu.

Vremea s-a stricat exact după anunțarea câștigătorilor. Festivalul Papricașului și Vinului se încheie duminică seară, cu un mult așteptat concert al trupei Phoenix.

About Post Author