Palatul Baroc se luminează, Piața Unirii prinde noi culori

palatul baroc

foto: Muzeul Național de Artă

Muzeul Național de Artă Timișoara continuă să exploreze intersecția dintre artă, știință și tehnologie, prin organizarea evenimentului „Baroque4Tech”. În penultima zi de mai va fi inaugurat noul sistem de iluminat al Palatului Baroc, iar în curtea interioară va ava loc un concert Survolaj.

Spațiul Galeriei L va fi valorificat printr-o expoziție multimedia care își propune să ofere o perspectivă cuprinzătoare asupra evenimentelor din anul precedent. Expoziția va evidenția patrimoniul MNArT și arhitectura Palatului Baroc, cu ajutorul unor proiecții realizate cu echipamente utilizate în premieră la muzeu.

„Imaginile proiectate ne vor reaminti cele mai reprezentative evenimente desfășurate în 2023 și vor ilustra moștenirea lăsată de acestea, inclusiv impresiile personale și desenele realizate la atelierel de mediere culturală. Fiecare element vizual va oferi o fereastră către emoțiile, gândurile și perspectivele celor implicați, evidențiind importanța muzeului în cadrul dinamicii comunității”, transmit reprezentanții MNArT.

După lăsarea întunericului va fi inaugurat sistemul de iluminare al Muzeului de Artă, care va transforma fațada printr-un show de lumini configurat în relație cu volumele arhitecturale și relația plin-gol a Palatului Baroc. Noul sistem va contura o personalitate nouă a prezenței MNArT în spațiul public, contribuind la o percepție fascinantă a Pieței Unirii, evidențiind totodată muzeul ca un organism viu și colorat care semnalează noul puls al orașului, dincolo de anul 2023.

De la ora 21.30, publicul este invitat în curtea interioară a Palatului Baroc de pe strada Mercy, unde va avea loc un concert al trupei Survolaj.

About Post Author