Oxigen – Planting Festival: muzică + natură, la Șag. În trei săptămâni

codru

Anul 2024 vine cu un concept nou CODRU: un festival de plantare care reunește și mai mult muzica cu natura. Se întâmplă la Șag, unde vor fi plantați 15.000 de copaci și vor fi două zile pline de muzică.

În 20 și 21 aprilie, în comuna Șag, are loc Oxigen – Planting Festival, un eveniment pe durata căruia darurile generoase ale naturii arată că, în condițiile potrivit, fac casă bună cu diversitatea artistică. Aici va avea loc o sesiune de plantare, iar iubitorii muzicii se vor bucura de două zile de concerte aduse de Centrul Cultural Subcarpați.

„Venim cu un concept inovator împreună cu partenerii noștri de la Centrul Cultural Subcarpați. Ne dorim, pe lângă muzică, să întinerim pădurea, dar să aducem și oamenii mai aproape de misiunea noastră de protejare a naturii”, spune Victor Balaniuc, General Manager CODRU Festival.

La Oxigen – Planting Festival vor fi amenjate două scene pe care vor urca Subcarpați, Ioana Milculescu, Floare de Maidan, CRED CA SUNT EXTRATERESTRU, TUMBE și mulți alții.

Participanții vor avea ocazia să se înscrie și la ateliere de muzică, iar o surpriză aparte vor avea iubitorii sunetul autentic al cavalului – aceștia vor avea ocazia să afle tainele lui chiar de la reprezentanții Centrului Cultural Subcarpați. Va fi amenjată și o zonă de relaxare, cu food&drinks pentru adulți, dar și activități care să îi bucure pe cei mici. Ei se vor distra în zona special amenajată pentru ei numită CODRU Carnival.

***

Până acum, Asociația CODRU Festival a organizat patru sesiuni de plantare. Natura a devenit mai verde și mai bogată cu 30.000 de copaci. În 2019 și 2022, au avut loc sesiuni de ecologizare la Pădurea Bistra, locul care a devenit casa și scena CODRU Festival. Anul trecut s-a extins și în alte locuri din județul Timiș, unde a fost nevoie de ecologizare și împădurire.

About Post Author