Orchestra simfonică a Radiodifuziunii din Köln (WDR), concerte cu 2.000 de spectatori / FOTO

wdr

sursa foto: Filarmonica Banatul

Concerte memorabile cu Orchestra simfonică a Radiodifuziunii din Köln (WDR). Filarmonica Banatul a demonstrat că timișorenilor le place muzica bună și apreciază artiștii de valoare. Sala Capitol a fost plină săptămâna trecută și s-a aplaudat minute în șir, la finalul concertelor.

Orchestra simfonică a Radiodifuziunii din Köln (WDR) a venit în premieră la Timișoara și, de fapt, în România postdecembristă. Spectacolele susținute în intervalul 14 – 17 martie, la Sala Capitol, au atras în jur de 2.000 de oameni. În fața lor s-au aflat 80 de artiști de mare valoare ai unuia dintre cele mai apreciate ansambluri orchestrale din lume.

În primul concert de la Timișoara, Orchestra WDR a interpretat, în premieră, sub bagheta dirijorală a lui Cristian Măcelaru, lucrarea „Caritas”, de K. Lang. Filarmonica Banatul Timișoara a fost apoi gazda unui recital cameral al orchestrei germane. Evenimentul, structurat în două părți, a adus în fața publicului septetul WDR și cvintetul de alămuri al aceluiași ansamblu orchestral.

Ultimul concert a reunit 100 de instrumentiști din cele două orchestre, 32 de artiste lirice ale Corului „Ion Românu” și aproximativ 40 de eleve din Corul Liceului de Artă „Ion Vidu”. La final, au fost ovații minute în șir. Ambele concerte simfonice s-au ținut cu casa închisă.

Colaborarea dintre Filarmonica Banatul și Orchestra WDR, ca parte a programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, a însemnat și o serie de cursuri de măiestrie pentru elevii de la Liceul de Artă „Ion Vidu” și studenții Facultății de Muzică și Teatru.

About Post Author