O zi de teatru la Merlin. Patru spectacole, în trei limbi

merlin

O zi, patru spectacole, în trei limbi. E Festivalul de o zi de la Teatrul Merlin, care aduce pe aceeași scenă artiști păpușari din Szeged, Baia Mare, Cluj-Napoca și Timișoara.

Joi, 14 noiembrie, începe maratonul de reprezentații teatrale al ediției cu numărul cinci a Festivalului de o zi de la Teatrul Merlin. Primul spectacol este „Făt Frumos cel mofturos și un zmeu întors pe dos”, prezentat de Teatrul Municipal Baia Mare, de la ora 9. Acest spectacol, regizat de Mihai Păun, ne prezintă un Zmeu cu adevărat neobişnuit: sensibil, bun, care se emoţionează, plânge, se îndrăgosteşte, iubeşte, cântă şi dansează. Ion Iurcu și Ina Chira, adică Tiki-Riki-Ta, din Cluj-Napoca, prezintă, de la ora 11, un spectacol în care Michiduță e un pitic sprinten, iar Mătușica Moarte e alergică la praf. Este vorba de „Ivan Turbincă”, după Ion Creangă, în concepția artistică a lui Ion Iurcu care semnează regia, scenariul (împreună cu Oana Rogojină), scenografia, dar și ilustrația muzicală.

Vineri, alte trei reprezentații

Vineri dimineață se joacă spectacolul Teatrului de Păpuși Kövér Béla, din Szeged, intitulat „Sirena cu Ochelari”. E o dramatizare după romanul lui Dunajcsik Mátyás, regia fiind semnată de Schneider Jankó. Spectacolul se va juca de la orele 10 și 11:30. Povestea sirenei Atlanta care locuiește pe o insula mică de la capătul lumii este spusă cu delicatețe, bucurie și umor și se adresează copiilor școlari mici.

Tinerilor li se adresează spectacolul premieră „Don Juan din Leušić”, care vă propune o întâlnire cu îndrăgitul actor Marko Adzici, seara, de la ora 19. Spectacol al secției de limbă sârbă al Teatrului Merlin, piesa lui Borisav Atanasković este o monodramă scrisă de scriitorul sârb în anul 1974, în seria de comedii radio pentru adulţi. Conceptul artistic este realizat de Mădălina Ghițescu Petre, spectacolul adresându-se celor care au împlinit deja 16 ani. Spectacolul va avea supratitrare în limba română.

Biletele pentru toate reprezentațiile costă 5 lei pentru copii şi 20 lei pentru adulţi. Ele pot fi cumpărate de la sediul teatrului, cu o jumătate de oră înainte de începerea spectacolelor.