O singură ofertă pentru Cazarma Pompierilor

Cazarma Pompierilor

sursa foto: Heritage of Timișoara

O asociere formată din patru firme a depus singura ofertă pentru proiectul tehnic și reabilitarea clădirii monument istoric din Iosefin. Cazarma Pompierilor primește bani pentru restaurare din PNRR. Dacă oferta va fi acceptată de ISU, va începe șantierul care trebuie terminat până în ianuarie 2026.

Contractul de finanțare pentru „reabilitare energetică și modernizare sediul Detașamentului 2 Pompieri Timișoara”, cu bani din PNRR, a fost semnat în primăvara acestui an. La începutul lunii septembrie, ISU Banat a scos la licitație proiectul tehnic și execuția lucrării, la un preț maxim de 14,6 milioane de lei.

Investiția vizează „consolidarea a două corpuri de clădire, astfel încât să fie diminuat riscul în cazul unui seism (…), restaurarea arhitecturală a celor două corpuri de clădire, anveloparea clădirii, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel încălzit, înlocuirea sistemului de iluminat și a celui de încălzire”. În plus, turnul va fi readus „la starea inițială privind regimul de înălțime”.

ISU a primit o singură ofertă, din partea asocierii Rheinbrucke – Contact Plus – Tehnodomus – Atelier Decumanus. Până în 18 octombrie, aceasta este în evaluare tehnică și financiară. Apoi, dacă se consideră că totul este în regulă, va putea fi atribuit contractul.

Cazarma Pompierilor din Iosefin este inclusă în Lista Monumentelor Istorice / LMI, cu codul TM-II-m-A-06118. Construcția acesteia a început în 1905, după planurile arhitectului Laszlo Szekely. Din 2015, imobilul, unde nu s-au mai făcut investiții majore de foarte mulți ani, este în proprietatea Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

About Post Author