O lume povestită în imagini. Expoziția World Press Photo, din nou la Timișoara

Expoziția anuală internațională World Press Photo ajunge din nou la Timișoara. Ea va sta deschisă la Muzeul de Artă din Piața Unirii timp de aproape trei săptămâni.

world press photo

Expoziția World Press Photo este la cea de-a 64-a ediție, respectiv la a zecea prezență in România, fiind găzduită de muzeele din București, Cluj-Napoca și Timișoara, în perioada mai – iulie 2021. Din acest an, ea va fi însoțită de un proiect de conținut care va analiza rolul și impactul social al jurnalismului responsabil, fenomenul fake news și dezinformarea Detaliile fiecărui eveniment vor fi publicate pe pagina de Facebook a expoziției.

„Ne bucurăm că avem oportunitatea de a duce o expoziție simbol pentru jurnalismul de calitate în România, pentru a zecea oară consecutiv, cu dorința de a crește interesul românilor pentru fotografia documentară. Anul acesta suntem mai puternici și mai hotărâți prin tot ceea ce vom aduce în fața comunității din România în lupta noastră împotriva fake news și a efectelor acestui fenomen”, spune Cristian Movilă, fondator Eidos Foundation și reprezentant World Press Photo în România.

Competiția World Press Photo recunoaște fotojurnalismul de calitate și premiază imagini și povești din întreaga lume. Anul acesta, 4.315 fotografi din 130 de țări din întreaga lume au înscris 74.470 de imagini.

Marele câștigător al concursului World Press Photo 2021 este fotojurnalistul danez Mads Nissen, care a surprins, pentru Politiken/Panos Pictures, una dintre imaginile-simbol ale anului 2020, desemnată „Fotografia de presă a anului”: pacienta Rosa Luzia Lunardi (85 de ani) îmbrățișată de sora medicală Adriana Silva da Costa Souza, în azilul Viva Bem, din São Paulo, Brazilia. Povestea emoționantei imagini și de ce e intitulată „Prima îmbrățișare”, aici.

La Timișoara, expoziția va fi deschisă la Muzeul Național de Artă din Piața Unirii, în perioada 30 iunie – 20 iulie. Ea va putea fi vizitată de marți până duminică, în intervalul orar 10 – 18.