O firmă din Constanța, cu legături la Baia Mare, va face PUZ pentru zona Oituz – Popa Șapcă

Oituz - Popa Șapcă

PUZ-ul pentru amenajarea zonei Oituz – Popa Șapcă va fi realizat de o firmă din Constanța. Aceasta este deținută de un fost manager al asociației care a gestionat candidatura orașului Baia Mare la titlul de capitală europeană a culturii.

Primăria Timișoara a lansat, în luna ianuarie, o licitație pentru „achiziționarea serviciilor de urbanism necesare elaborării Planului Urbanistic Zonal (PUZ) «Zona Oituz – Popa Șapcă și concept amenajare domeniu public» și a Regulamentului Local de Urbanism aferent PUZ”. Documentația vizează, în detaliu, o suprafață de aproape 17 hectare, delimitată de str. Popa Șapcă, str. Oituz, Calea A. I. Cuza și str. A. Demetriade. Zona de studiu, extinsă, a proiectului se întinde însă pe 33 hectare și este demarcată, la nord, de Inelul II circulație, la vest, de Calea Al. Ioan Cuza, Calea Aradului, la est, de str. Popa Șapcă, Bd. Antenei, și la sud, de Piața Mărăști, str. Oituz, incluzând legăturile cu Piața Unirii, respectiv str. Paul Chinezu și str. Matei Corvin.

Procedura a fost finalizată, iar contractul va fi atribuit către SC Agorapolis SRL, din Constanța, la o valoare de aproape 180.000 lei, cu TVA, și o durată de execuție de 12 luni.

„Este un proiect realizat din bugetul local, în parteneriat cu Universitatea de Vest, care deține o mare parte din parcelele studiate. Principalul obiectiv al proiectului este crearea unui concept unitar care include servicii educaționale, servicii conexe pentru mobilitatea în zonă, precum o parcare de mari dimensiuni și un coridor pietonal și velo, în special pe axa nord-sud, producând astfel un țesut urban armonios”, spune arhitectul șef Gabriel Almăjan.

Scurt istoric al firmei

Viitorul PUZ va analiza posibilitatea realizării unor culoare velo cu parcări pentru biciclete conexe, o parcare supraterană cu cinci etaje, dar și două culoare pietonale importante. Unul ar trebui să lege Intrarea Doinei de str. Popa Șapcă, printr-o construcție subterană. Al doilea „merge” pe axa Iulius Town și noul campus de universități și Complexul Studențesc din zona Michelangelo – Pârvan. De asemenea, va fi avută în vedere și realizarea unei stații de tren în zona centrală a Timișoarei.

SC Agorapolis SRL a fost înfiinţată în 2015, în județul Constanța, și are ca domeniu de activitate arhitectura. Potrivit listafirme.ro, în 2020, firma a avut o cifră de afaceri de 1,13 milioane de lei, cu un profit net de peste 494.000 lei. Are trei angajați, iar administratorul societății este Mihaela Pușnava, apropiată, în trecut, de primarul Cătălin Cherecheș, din Baia Mare. În 2016, ea a și candidat pentru un post de consilier local, din partea Coaliţiei pentru Baia Mare. Mihaela Pușnava a fost manager de strategie și dezvoltare al Fundației „Baia Mare 2021”, înființată de Primăria Baia Mare, pentru candidatura orașului la titlul de Capitala Culturală Europeană 2021, competiție câștigată de Timișoara.

Firma a avut mai multe contracte cu instituții publice. Anul trecut, de exemplu, a primit, prin achiziție directă, contractul pentru elaborarea strategiei de dezvoltare și promovare a turismului în stațiunea Mamaia Nord – Năvodari și a realizat SF-ul pentru amenajare peisagistică și parcaje Tomis Nord. Săptămâna trecută, aceeași societate a câștigat contractul de elaborare a unui PUZ pentru „complex de agrement Aquapark”, încheiat cu CJ Maramureș.

About Post Author