Cum vreți să arate zona Popa Șapcă – Oituz? Credeți că ar fi potrivită o gară acolo?

Oituz - Popa Șapcă

Consultare publică, online, desigur, despre amenajarea unei zone întinse din proximitatea centrului Timișoarei. Sunteți invitați să completați un chestionar, iar răspunsurile vor oferi primăriei o vedere de ansamblu a ceea ce își doresc localnicii și studenții.

Primăria Timișoara are în lucru, în această perioadă, elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) „Zona Oituz – Popa Șapcă”, precum și conceptul „amenajare domeniu public”. Este vorba despre o suprafață de aproape 17 hectare, delimitată de str. Popa Șapcă, str. Oituz, Calea A. I. Cuza și str. A. Demetriade.

De întocmirea propriu-zisă a documentației se ocupă SC Agorapolis SRL, o firmă din Constanța. Totul costă aproape 180.000 lei și trebuie să fie gata în 12 luni, adică undeva în primăvara anului viitor.

„Este un proiect realizat din bugetul local, în parteneriat cu Universitatea de Vest (…) Principalul obiectiv al proiectului este crearea unui concept unitar care include servicii educaționale, servicii conexe pentru mobilitatea în zonă, precum o parcare de mari dimensiuni și un coridor pietonal și velo, în special pe axa nord-sud, producând astfel un țesut urban armonios”, explica arhitectul șef Gabriel Almăjan.

„Punem preț pe părerea cetățenilor”, zice PMT

Timișorenii, dar și studenții din alte zone aflați în oraș sunt invitați să-și spună părerea despre amenajarea acestei zone.

„Punem preț pe părerea cetățenilor, care este foarte importantă în stabilirea direcției de dezvoltare al zonei. Acest chestionar este anonim și deschis tuturor. Prin urmare vă invităm să participați la acest demers prin completarea unui chestionar”, transmite PMT.

Chestionarul poate fi completat AICI. Printre întrebările la care sunteți invitați să răspundeți se numără „Credeți că ar fi utilă dezvoltarea unei stații de tren în proximitatea viitoarei zone de campus/ zonei Facultății de Arte?”, „Considerați că studenții și angajații UVT ar trebui să aibă rezervate un număr de locuri de parcare?” sau „Considerați necesară dezvoltarea unui hub creativ cu spații expoziționale, zonă de spectacole și ateliere pentru artiști?”.

Viitorul PUZ va analiza posibilitatea realizării unor culoare velo cu parcări pentru biciclete conexe, o parcare supraterană cu cinci etaje, dar și două culoare pietonale importante. Unul ar trebui să lege Intrarea Doinei de str. Popa Șapcă, printr-o construcție subterană. Al doilea „merge” pe axa Iulius Town și noul campus de universități și Complexul Studențesc din zona Michelangelo – Pârvan.

About Post Author