O firmă din Alba Iulia vrea să facă proiectul pentru refacerea Pieței Mocioni / Küttl

mocioni

sursa foto: www.stimmateparma.it

O singură firmă s-a arătat interesată de cei aproximativ 200.000 de euro pe care e dispusă să-i plătească Primăria Timișoara pentru regenerarea urbană a Pieței Mocioni. Mai e mult însă până când acest proiect ar putea fi pus în practică.

În luna iulie, Primăria Timișoara a scos la licitație servicii de „proiectare și asistență tehnică necesare realizării și implementării obiectivului de investiție Regenerare urbană – Zona Piața Mocioni”.

„Piața Mocioni va deveni o piață în adevăratul sens al cuvântului: un loc de întâlnire și petrecere a timpului liber a celor din cartier, cu mult mai multe zone verzi, bănci, amenajări pentru diverse activități culturale și de relaxare (…) Plantăm mai multă vegetație, prospectăm și ideea unui parc-pădure (…) Bd. 16 Decembrie va fi remodelat pentru a include într-o suprafață unitară trotuare, piste de bicicletă, spațiu verde, șosea și linii de tramvai, care vor fi delimitate prin materiale diferite, însă fără diferențe de nivel (….) Păstrăm toate aliniamentele de copaci de pe aceste străzi și suplimentăm vegetația existentă cu zone de plante perene, arbuști și arbori”, explica primarul Dominic Fritz.

Magistrala verde, următoarea țintă

A fost depusă o singură ofertă, din partea firmei Total Business Land SRL, din Alba Iulia. Aceasta este înființată în 2015 și anul trecut a avut 216 angajați și un profit de 3,3 milioane de lei. Contractul va avea o durată de 48 de luni, termen în care este inclusă și asistența tehnică pe parcursul execuției.

Proiectul legat de Piața Mocioni / Küttl vine în completarea Magistralei verzi – Calea Șagului. Proiectarea acesteia a fost scoasă la licitație de două ori, iar ofertele primite sunt acum în evaluare.

Niciunul dintre aceste proiecte nu va putea fi pus în practică înainte de investiția planificată de Aquatim pe sectorul Piața Mocioni – Calea Șagului. Acestea ar fi trebuit să înceapă în 2022, dar e puțin probabil că va mai fi deschis acum un astfel de șantier.

About Post Author