O firmă cu niciun angajat a unui USR-ist face studiile de fundamentare pentru Piața Victoriei

piața victoriei

A fost semnat contractul pentru „servicii de proiectare – faza studii de fundamentare” pentru modernizarea din Piața Victoriei. Firma a fost fondată de un fost candidat USR la Consiliul Local Ciacova, care, din 2019, a lucrat mai mult pentru Primăria Teremia Mare.

Primăria Timișoara a landat în decembrie o procedură pentru găsirea unei firme care să realizeze studii de fundamentare în vederea viitoarei amenajări a Pieței Victoriei. Contractul se referă la „elaborare studii de fundamentare necesare pentru organizarea studiului de soluții: documentație topografică, studiu topografic, studiu peisagistic, studiu geotehnic, studiu istorico-arhitectural de fundamentare și evaluare arheologică teoretică, expertiza tehnică asupra lucrării «Reabilitare Piața Victoriei, Timișoara (inclusiv a subsolurilor)»”.

Mai urmează un contract

Joi, 20 ianuarie, a fost semnat contractul cu SC Arhisilv SRL, cu sediul în Ciacova, care s-a angajat că va face documentația la prețul de aproape 124.000 de lei, față de 155.000 lei, suma maximă oferită de PMT. Societatea a fost înființată în 2015 și, în 2020, ultimul an despre care există date fiscale, nu a avut niciun angajat. Firma funcționează sub codul CAEN 41, care include construcția clădirilor de toate tipurile.

Zona vizată include „esplanada Operă – Catedrala, Piața Iancu Huniade, străzile Lenau, Eminescu, Dr. N. Paulescu, JW Goethe, Alba Iulia, Mărășești, Ferdinand”. Firma are la dispoiziție 60 de zile, de la emiterea ordinului de începere, să predea documentația. PMT are în derulare și o altă procedură referitoare la Piața Victoriei. Aceasta vizează contractarea de „servicii de consultanță pentru organizarea concursului de soluții” pentru amenajarea zonei centrale a Timișoarei.

Abonat la Primăria Teremia Mare

Firma câștigătoare aparține unui fost candidat USR la Consiliul Local Ciacova. Silviu Căpucean a vrut să facă parte din legislativul local, dar nu a prins loc, pentru că USR=PLUS nu are decât doi consilieri locali.

„Sunt născut în Ciacova, am terminat Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității Politehnica din Timișoara. După terminarea facultății am fondat propriul birou de arhitectură și proiectare, care activează pe piața de profil de 4 ani (…) Tot prin această profesie am învățat să fiu organizat, să am un răspuns rapid și eficient cerințelor autorităților locale și să rezolv cât mai rapid documentațiile solicitate de primării, așa numitele «acte»”, scrie în prezentarea, datată 2020, a lui Căpucean de pe site-ul organizației de partid. Și continuă: „Intrarea în politică a fost o decizie pe care am luat-o cu gândul la orașul în care am crescut și în care m-am format ca om”.

Anul trecut, biroul de arhitectură fondat de fostul candidat USR-PLUS a prins contracte cu Politehnica Timișoara, cu CJ Timiș, patru contracte cu Primăria Teremia Mare, unul cu Primăria Iecea Mare și două cu Agenția Națională de Locuințe. Totul, fără niciun angajat. În 2020, activitatea firmei s-a derulat exclusiv în jurul Primăriei Teremia Mare, cu care a avut patru contracte de „servicii de arhitectură, de inginerie și măsurare”. În 2019, la prima apariție a societății în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, a fost un singur contract la Teremia Mare