O firmă care a blocat licitația pentru Parcul Civic va reabilita fațada Primăriei Timișoara. Cu 1,27 milioane de euro

foto: Arhivă
Chiar în a treia zi de Paște, reprezentanții Primăriei Timișoara au semnat contractul de reabilitare a fațadei de pe CD Loga 1. Lucrările, care vor costa aproximativ 1,2 milioane de euro, sunt estimate să dureze un an și jumătate. Au fost două oferte.
În decembrie 2019, Primăria Timișoara scotea la licitație contractul pentru „reabilitare fațadă și înlocuire tâmplărie exterioară” pentru clădirea de pe CD Loga 1. Lucrarea include refacerea tencuielilor exterioare și a elementelor decorative, dar și sisteme de colectare a apelor pluviale și de iluminat pe fațadă. Suma maximă oferită era de 6,73 milioane de lei, cu TVA. Au fost depuse două oferte: asocierile Hanțig Electricservice – Masecons 2010 și TT & Co Solaria Grup – Euras, cu subcontractantul Betavolt Alpine.
Marți, 21 aprilie, reprezentanții PMT au semnat contractul cu asocierea TT & Co Solaria Grup – Euras. Oferta acesteia a fost de 6,17 milioane de lei. TT & Co Solaria Grup este firma care a blocat, timp de mai multe luni, licitația pentru reabilitarea Parcului Civic. Ea a depus contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, după ce oferta i-a fost declarată neconformă. Firma a inițiat apoi și acțiune în instanță, însă n-a avut câștig de cauză.
Șantier de un an și jumătate
Reabilitarea clădirii de pe CD Loga 1 ar trebui să dureze 18 luni. „Intervențiile vor fi realizate cu păstrarea golurilor existente în fațadă. Nu se admite tâmplărie din plastic sau aluminiu. Se va respecta caracterul arhitectural al zonei și imobilului. Toate elementele de detalii arhitecturale valoroase, inclusiv accesorii existente vor fi restaurate sau refăcute identic pe bază documentară”, scrie în tema de proiectare. Clădirea de pe CD Loga 1, sediu al primăriei încă din 1946, este monument istoric clasa B, înregistrat în Lista monumentelor istorice a Ministerului Culturii și Patrimoniului Național. Construcția ei a început în 1914, după planurile arhitectului Laszlo Szekely. Inițial aici a funcționat Școala Comercială Română.