Noul terminal de plecări externe de la Aeroportul Timișoara are constructor. Trebuie să fie gata într-un an și jumătate

terminal

O lună mai târziu decât era estimat inițial a fost semnat, în sfârșit, contractul de execuție pentru noul terminal de plecări externe de la Aeroportul Internațional Timișoara. Firma care a câștigat licitația are la dispoziție un an și jumătate să termine lucrarea.

La Ministerul Transporturilor a fost semnate marți, 17 mai, contractul pentru construirea noului terminal de plecări curse externe al Aeroportului Internaţional „Traian Vuia”, precum și ordinul de începere a lucrărilor.

Licitația pentru acest proiect, lansată în toamna trecută, și-a anunțat câștigătorul în 25 martie. Este vorba despre oferta depusă de SC Concelex SRL (lider de asociere) – SC Concelex Engineering SRL – SC Convcrete&Design Solution SRL – SC Metroul SA. În 6 aprilie însă, cu două zile înainte de data anunțată pentru semnarea contractului, compania Strabag, aflată pe locul al doilea la licitațe, a depus o contestație la CNSC. Aceasta a fost respinsă, în 9 mai, ca nefondată, așa că s-a putut trece la pasul următor.

Valoarea lucrărilor lucrărilor de construcție este de aproximativ 106 milioane de lei, cu TVA. Termenul limită de finalizare este 31 decembrie 2023. Terminalul va avea 12.000 mp, șase filtre de securitate, 18 ghișee check-in și șase porți de scanare automată a documentelor. Valoarea totală a proiectului, cu tot cu dotări, este de peste 187 milioane de lei, cu TVA. Din această sumă, 93,6 milioane sunt fonduri nerambursabile, prin programul POIM 2014-2020. Bugetul de stat oferă 16,5 milioane de lei, iar aeroportul timișorean pune restul, adică peste 74 de milioane de lei. Dotările vor fi achiziționate pe un contract separat.

About Post Author