Nouă utilaje de deszăpezire, noaptea trecută prin Timișoara / FOTO

Primăria spune că, noaptea trecută, când a fost cod galben, s-a făcut deszăpezire mecanizată pe bulevarde, poduri și pasarele. În centrul orașului, zăpada și gheața au fost îndepărtate manual de angajații societății Brantner.

„De aseară până astăzi de dimineață au fost mobilizate nouă utilaje mari de deszăpezire în oraș, pentru a împrăștia material antiderapant. Operațiunea s-a desfășurat în două etape: în intervalul 20 – 1 s-a intervenit doar pe bulevarde, iar în intervalul 3 – 8, în continuare pe bulevarde, dar și pe poduri și pasarele și în zona centrală. Cele 513 stații de transport în comun au fost de asemenea curățate, iar zona centrală, care cuprinde Piața Unirii, Piața Libertății și Piața Victoriei, a fost curățată manual de echipele Brantner”, a transmis, dumimică la prânz, PMT.

Potrivit aceleiași surse, primul comandament de iarnă a fost convocat la finalul lunii noiembrie, iar operatorii „au confirmat că sunt pregătiți pentru intervenție, în caz de ninsoare”. Orice probleme legate de deszăpezire pot fi anunțate la dispeceratul Brantner, disponibil non-stop la următoarele numere 0737-770.527, 0356-401.051 și 0356-401.052

Frig și în zilele următoare

Vremea va continua să fie… de iarnă și în zilele următoare, când temperaturile diurne abia vor trece de 0 grade Celsius. Se anunță, de asemenea, și ninsori. Duminică e în vigoare un cod galben de ceață care, spun meteorologii, poate favoriza producerea ghețușului.

Acordul-cadru pentru deszăpezire a fost semnat de PMT și Brantner în 2019. El este valabil până în 2023 și are o valoare maximă de 37,14 milioane de lei. Potrivit caietului de sarcini, Brantner ar trebui să pună la dispoziție cel mult 44 de utilaje mari și mici. În contract sunt incluse toate cele 1.227 străzi din Timișoara.