Ninsori și vânt, în Timiș și tot vestul României

vestul României

foto: Arhivă

Meteorologii au emis sâmbătă două coduri galbene și unul portocaliu pentru toate județele din vestul României. Sunt așteptate precipitații abundente și vânt puternic.

Primul cod galben este valabil în intervalul sâmbătă, 4 februarie, ora 11 – duminică, 5 februarie, ora 20. În zona înaltă din vestul țării va ninge moderat cantitativ. Vântul va avea intensificări cu rafale de 50 – 70 km/h, iar la altitudini de peste 1.800 m, va depăși 80 – 90 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă. În Carpații Meridionali, Munții Banatului și Munții Apuseni se va depune strat consistent de zăpadă, local de peste 20 – 25 cm.

De duminică, 5 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă în cursul
nopților.

Este în vigoare, în același interval, și un cod portocaliu de viscol puternic, la peste 1.800 m altitudine. În județele Caraș-Severin și Hunedoara, vor fi intervale cu viscol puternic, cu rafale de
peste 90 – 100 km/h și vizibilitate foarte redusă.

În zonele joase din județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș este valabil, până duminică dimineață, un cod galben. Vântul se va intensifica treptat și va sufla moderat, cu intensificări care la rafală vor avea viteze, în general, de 50. – 70 km/h. În zona joasă a județelor Caraș-Severin și Hunedoara, în cursul serii și al nopții, vor fi perioade în care rafalele se vor asocia cu ninsoare, determinând apariția viscolului.

About Post Author