5 iulie 2020

Nicolae Robu, mesaj către românii care vin din străinătate: Mergeți către casele voastre, nu vă opriți în Timișoara / VIDEO

robu

Primarul Nicolae Robu îi sfătuiește pe români care se întorc acasă în noaptea de marți spre miercuri să meargă la casele lor „pe repede înainte”, și să nu se cazeze în Timișoara. Edilul-șef spune că a mobilizat Poliția Locală, care va monitoriza traficul auto la intrările în oraș.

În noaptea de marți spre miercuri sunt așteptați să ajungă în România mii de români care au stat blocați timp de mai multe ore la granița dintre Austria și Ungaria. Guvernul maghiar a închis frontierele pentru cetățenii străini, dar a decis, ca măsură de urgență, să deschidă un coridor temporar. „Autoritățile ungare vor permite cetățenilor români tranzitarea teritoriului Ungariei dinspre Austria în intervalul 17 martie ora 21 – 18 martie ora 5, ora Ungariei. Cetățenii români vor putea reveni în România pe traseele rutiere indicate de autoritățile ungare, urmând să fie redirecționați către patru puncte de frontieră pentru intrarea în România, respectiv: Nădlac 2 și Cenad”, transmite MAE.

În aceste condiții, primarul Nicolae Robu a înregistrat un mesaj video în care face apel la precauție și vigilență. El le transmite celor care vor ajunge în țară în noapte de marți spre miercuri că trebuie să se îndrepte de urgență spre casele lor, fără să poposească la Timișoara. În plus, Robu susține că a mobilizat și Poliția Locală, care va opri mașini în trafic.

„Concetățenii care revin în țară să plece rapid spre casele lor”

„Fac apel la concetățenii care revin în țară, indiferent din ce județ sunt, de ce etnie au, din ce țară vin etc., să respecte cu strictețe regulile crizei, să fie sinceri cu autoritățile și, dacă nu sunt reținuți în carantină sau izolare, să plece rapid spre casele lor, fără a se opri, nici în Timișoara, unde Poliția Locală este mobilizată de mine la maxim să monitorizeze toate mașinile care intră în oraș, prin patrulare, razii și, deopotrivă, folosind sutele de camere video cu care orașul nostru este împânzit -230 sunt doar în intersecții!-, nici în alte localități. Este o datorie elementară, pt nerespectarea căreia sunt convins că se va ajunge la pușcărie, așa cum de fapt e corect să se întâmple, să purtăm cu toții de grijă semenilor noștri, să nu facem nimic ce i-ar putea expune la îmbolnăvire!”, a postat acesta.

Apel la proprietarii de hoteluri și simpli timișoreni

„O atenție și o vigilență aparte trebuie să aibă proprietarii / administratorii de hoteluri, pensiuni, restaurante etc. Nu primiți pe oricine,, doar pt a face ceva încasări, căci procedând așa, riscați să pierdeți infinit mai mult decât acele încasări și să vă și îmbolnăviți, respectiv să-i îmbolnăviți pe cei apropiați”, spune Robu. „Fac apel la dv, stimați timișoreni trăitori aici, acasă, în dragul nostru oraș, să fiți precauți, să fiți vigilenți, să semnalați orice situații ce vi se par demne de semnalat în context”, a mai transmis primarul.

România este de luni, 15 martie, în stare de urgență. Potrivit decretului semnat de președintele Klaus Iohannis, polițiile locale trec în subordinea autorităților centrale.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: