Nicolae Robu e candidatul PNL la Primăria Timișoara. Ar trebui să fie condamnat, ca să nu mai aibă susținere

nicolae robu

Preşedintele PNL Ludovic Orban a clarificat dilema legată de candidatura lui Nicolae Robu pentru un al treilea mandat la PMT. E trimis în judecată, dar va pierde susținerea partidului numai dacă ar fi condamnat în primă instanță. Ceea ce, evident, iese din discuție.

„În Timişoara, Nicolae Robu este candidatul nostru. Conform prevederilor statutare, sigur, dacă va fi condamnat în primă instanţă, e clar că nu putem merge cu el (…) Eu cunosc despre ce e vorba acolo (…) Două locuinţe în care domnul Robu, după ce a primit prima oară spre semnătură semnarea contractelor respective, a solicitat în scris către direcţia juridică să reanalizeze, să se vadă dacă sunt în regulă din punct de vedere juridic. Or, mă scuzaţi că vă spun, dar el putea să semneze din prima şi să nu aibă nicio răspundere în situaţia respectivă, dar mai mult decât atât, a mai solicitat un punct de vedere să îi spună cei de la juridic dacă situaţia e corectă”, a declarat, duminică seară, la B1 TV, Ludovic Orban.

În 2016, Orban a renunțat la candidatura la Primăria București, după ce împoitrva lui a început urmărirea penală. „Da, toată lumea a aplaudat şi a câştiga Firea”, a spus președintele PNL, la același post de televiziune.

Robu: Eu nu sunt în judecată

Deputatul Ben-Oni Ardelean, vicepreşedinte PNL, anunțase încă de vineri, 28 martie, că Robu candidatul la funcţia de primar al Timişoarei, iar numele lui va fi transmis spre validare Biroului Politic Naţional al partidului. „Din punctul nostru de vedere, va închide cu un scor foarte mare aceste alegeri. Peste orice alt candidat, conform sondajelor pe care le avem”, a completat Ardelean.

Primarul Nicolae Robu spune că nu este în situaţia de a nu se încadra în criteriile de integritate ale partidului. „Nu sunt în judecată, sunt în camera preliminară (…) nu mă încadrez nici pe fond, nici pe formă la vreo coliziune cu ideile de integritate. În camera preliminară nu sunt pentru fapte de corupţie, ci pentru un abuz în serviciu, despre care undeva se spune că este asimilat faptelor de corupţie. Criteriile de integritate ale PNL vizează fapte necinstite, luarea de mită, lucruri de genul acesta”, a explicat acesta.

În 30 decembrie 2019, DNA a anunțată că „procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a nouă inculpaţi în legătură cu vânzarea frauduloasă şi la preţuri modice a 207 imobile, majoritatea situate în centrul vechi al municipiului Timişoara”. Printre cei trimiși în judecată, fostul primar Gheorghe Ciuhandu şi primarul în exerciţiu, Nicolae Robu.

About Post Author