Nicolae Robu a găsit vinovații pentru pierderea alegerilor: PSD, Fritz și gafele PNL

nicolae robu

Nicolae Robu a făcut rapid o analiză a alegerilor și a stabilit vinovații pentru pierderea lor. A colaborat bine cu PSD, dar fanii lui au „dezavuat” asocierea. Oricum, sunt în culpă comunicare plină de gafe a unor PNL-iști și disensiunile din partid.

Nicolae Robu a pierdut a doua oară alegerile în fața lui Dominic Fritz, care a obținut aproape jumătate din voturile valabil exprimate în 9 iunie. După închiderea urnelor, întrebat dacă asocierea cu PSD i-a făcut mai mult rău decât bine, Robu a spus că e „prematur” să se pronunțe.

I-a luat aproape 24 de ore să „coacă” niște idei, pe care le-a așternut pe Facebook într-un mesaj de mulțumire pentru cei puțin peste 40.000 de timișoreni care l-au votat, cu 12.000 mai mult decât în 2020.

„Această creștere rezultă în urma unor pierderi de multe mii, probabil peste 10.000 de voturi prin:

  • imaginea creată de disensiunea intervenită în PNL și trecerea în tabăra Fritz a unui nr important de membri PNL și simpatizanți ai lor
  • alăturarea cu PSD, știut dezavuată în Timișoara, de numeroși membri și simpatizanți PNL
  • gafele în comunicare ale unor persoane, membri PNL
  • «măiestria» cu care dl Fritz a știut să inducă ideea că eu aș fi «Robul» clanurilor, iar el luptător contra lor, când de fapt sunt atâtea dovezi pt cine vrea să știe adevărul că cel ce a luptat cu adevărat cu clanurile am fost eu, eu pe tot intervalul 2013 – 2020, dl Fritz fiind, ca și cu multe alte lucruri, doar un profitor în plină campanie”, a notat liberalul.

„Asta e, stimați timișoreni, eu vă mulțumesc mult pentru tot (…) Programul meu pentru Timișoara anilor 2024 – 2028 și ce-am lăsat în urmă din perioada 2012 – 2020 sunt convins că au stat la baza opțiunii dv pentru mine. Chiar e un program care ar fi săltat Timișoara la înalte cote, la cote binemeritate și garantat tangibile, dat fiind potențialu-i”, conchide fostul primar.

Marți dimineață, după ce s-a mai gândit o noapte, liberalul a revenit cu o precizare, spunând că nu are „niciun fel vreun reproș la adresa PSD, cu care am colaborat foart bine, mai ales cu studenții social democrați, cu tinerii social-democrați și cu persoanele propuse de consilieri locali. Este pur și simplu includerea în inventarul de explicații ale situației în speță a unui lucru știut de oricine: un număr de membri și simpatizanți PNL dezavuează alăturarea PNL – PSD și o parte a acestora nu m-au votat sub sigla comună PSD – PNL”.

La această „dezavuare” ar fi trebuit, probabil, să se gândească și șefii – naționali și locali interimari – ai PNL. Nu de alta, dar, după alegerile din 9 iunie, în Timiș, liberalii au „reușit” să piardă, în fața… aliaților de la PSD, consiliul județean, unde aveau om în funcție. Și nu e singurul lucru care ar fi trebuit să le dea de gândit.

About Post Author