Muzeul Satului de la Pădurea Verde, invitație la… un rond de noapte

Muzeul Satului Bănățean e deschis sâmbătă, 12 iunie, până la ora 24. E Noaptea Muzeelor și puteți vizita o parte din case, dar și expozițiile permanente și temporare de la Pădurea Verde.

muzeul satului

În Noaptea Muzeelor, la Pădurea Verde vor putea fi vizitate, pe aleea principală, Vama Timișoara, Bata, Căpâlnaş, Jupâneşti, Birchiș, Chizătău, iar în Centrul Civic, Biserica Topla, Şcoala Bârna, Primăria Sărăzani și Casa Națională Babșa.

Vor fi deschise și vor aștepta oaspeți expozițiile permanente din Sala expozițională, corp B parter: Arhitectură populară. Elemente de mobilier și industrie casnică. Centre de ceramică din Banat, Podoabe bănățene, Costum popular și țesături de interior, respectiv de la Casa Națională Babșa – Sala 1. Expoziție de Albume biografice și monografice școlare din Banat, Sala 2. Expoziție de machete – case, gospodării țărănești și instalații tehnice – obiective de patrimoniu ale MSBT.

Sunt și expozții temporare: Sala expozițională, corp A parter: Colecții și colecționari – Din Lada cu zestre, ediția a VII-a. Costume tradiționale din România. Colecția Etnografică Sonia Isacov, și Țesături de interior; respectiv Casa Națională Babșa, Banatul – casa cu două pridvoare – expoziție foto cu bisericile românești din Banatul sârbesc și din zona Făgetului, realizată de ICR Voivodina, în parteneriat cu Arhiepiscopia Timișoarei.