Muzeul Satului de la Pădurea Verde așteaptă oaspeți. E târg de meșteri populari

muzeul satului

Oale și castroane, linguri de lemn, ii și câte și mai câte – toate autentice, toate făcute cu migală și drag de meșteri populari. Le veți putea găsi la acest sfârșit de săptămână la Muzeul Satului Bănățean, la un târg care are deja tradiție.

Ediția cu numărul 19 a Târgului Meșterilor Populari vă așteaptă între 20 și 22 septembrie, la Pădurea Verde, la Muzeul Satului Bănățean. Veți putea întâlni acolo cei mai reprezentativi meşteri populari din România, din diferite zone etnografice. Anul acesta, la Timișoara ajung circa 60 de meșteri și artizani din toată țara, specializaţi în prelucrarea lutului, lemnului, osului, metalului, în crearea de ţesături, măşti, podoabe populare, împletituri, icoane, dantelărie, obiecte din sfoară sau instrumente muzicale. Nu va fi uitată nici gastronomia tradițională.

Sâmbătă, 21 septembrie, la ora 10, va avea loc deschiderea festivă. Duminică, 22 septembrie, târgul este deschis între orele 10 și 10. la ora 13 este programată festivitatea de premiere a participanţilor. Și sâmbătă, și duminică, vor avea loc concerte de muzică populară.

About Post Author