Muzeul Satului Bănățean are director plin. Dorel Micle a câștigat concursul

muzeul satului

Din postura de unic candidat, arheologul Dorel Micle a câștigat concursul de manager de la Muzeul Satului Bănățean. El era deja, din toamnă, director interimar.

Muzeul Satului Bănățean din Timișoara are un nou manager „plin”, după o perioadă de trei luni de conducere interimară. Conf. dr. Dorel Micle a promovat concursul cu nota finală 9,44. A fost, de altfel, și unicul candidat pe funcție.

„Muzeul poate deveni în următoarea perioadă un pol de interes pentru marele public, pregătind evenimente pe toate gusturile. Marea provocare constă în digitalizarea serviciilor, identificarea de noi forme de a ne adresa publicului și implicarea în salvarea patrimoniului etnografic din zona Banatului. Vreau să realizez un echilibru între expoziții, simpozioane, târguri tradiționale, didactică muzeală, spectacole folclorice și parcuri tematice, în încercarea de a contribui la îmbunătățirea ofertelor culturale ale Timișoarei”, spune noul director.

Ideea înființării unui muzeu etnografic în aer liber a fost formulată pentru prima oară de către Ioachim Miloia, director al Muzeului Bănăţean în perioada 1928-1940. În anul 1967, muzeul a primit actualul teren. Muzeul etnografic în aer liber al Banatului a fost deschis pentru public în august 1971. Până în 2000 a funcționat ca secție a Muzeului Banatului.

About Post Author