Muzeul Satului Bănățean a rămas fără director. Urmează un interimat

dan Radosav

foto: Arhivă

În funcție de opt ani, Dan Radosav, directorul Muzeului Satului Bănățean, și-a înaintat demisia la finele lunii august. Săptămâna viitoare va fi anunțat un interimar, care va avea la dispoziție patru luni să organizeze concursul pe post.

Dan Radosav, de meserie jurnalist, a demisionat din funcție la sfârșitul lunii august. Potrivit surselor noastre, el a invocat motive de sănătate, care nu-i mai permit să se ocupe așa cum trebuie de Muzeul Satului Bănățean, cu precădere în contextul anului de capitală culturală. Radosav este încă în preaviz.

Citește și: La Muzeul Satului Bănățean ar putea apărea un han. Asta și-ar dori vizitatorii

„Săptămâna viitoare va fi anunțat numele celui care va conduce MSD în regim de interimat. El va avea la dispoziție 120 de zile pentru a organiza concursul pentru funcția de manager, cu un mandat de patru ani”, ne-a precizat Loredana Lungu, purtătorul de cuvânt al CJ Timiș, instituție în subordinea căreia se află muzeul.

Dan Radosav a fost numit în funcția de director al MSB în august 2014, fiind, la acea vreme, director al Muzeului Banatului. El a făcut, practic, rocadă cu Claudiu Ilaș, care a plecat de la muzeul de la Pădurea Verde. Radosav fusese numit șeful Muzeului Banatului din luna mai a aceluiași an, venind din postura de consilier personal al fostului șef al CJ, Titu Bojin.

About Post Author