Muzeul Național de Artă caută încă instalație anti-incendiu. O licitație a fost anulată

Muzeul Național de Artă

Termene foarte strânse pentru Muzeul Național de Artă, care trebuie să găzduiască, în 2023, două expoziții-eveniment. Încă nu are o instalație modernă de protecție anti-incendiu, după ce, în această săptămână, a anulat prima licitație. Acum o lansează pe cea de-a doua.

În septembrie, Muzeul Național de Artă a scos la licitație contractul pentru „lucrări, instalații cu rol de securitate la incendiu proiectare + execuție, (achiziție, montaj, PIF, etc)”. Suma maximă oferită era de 3,46 milioane de lei, cu TVA, petru un contract de trei luni. Au fost depuse trei oferte: de la Europe C & C SRL, JDA Consult – Alstingtimserv și Info Service & Computers – Bellemoon. JDA Consult, liderul celei de-a doua asocieri, aproape că a terminat, după un an și jumătate, reabilitarea Fântânii cu Pești, care ar fi trebuit încheiată în 10 luni.

În 2 noiembrie însă, licitația a fost anulată, deoarece „au fost depuse numai oferte inacceptabile”. Acum, procedura a fost relansată, cu același preț și termen de depunere 21 noiembrie. Contractul va avea o durată de trei luni.

Lucrările vizează instalații electrice de iluminat în siguranță, instalații de hidranți interiori, instalații de stingere cu gaz inert și instalație de detectare, semnalizare și alarmare incendiu.

Prima mare expoziție care va fi deschisă în Palatul Baroc în anul de Capitală Culturală este „Victor Brauner – Invenții și magie”, al cărei vernisaj ar urma să aibă loc în 17 februarie. Din septembrie, este programată prima expoziție Brâncuși din România, deschisă în ultima jumătate de secol.

About Post Author