Muzeul de Artă, prin ochi de copil. Concurs de desen și scriere pentru cei mici

Copiii cu vârste între 5 și 15 ani sunt invitați la un concurs de desen, pictură sau scriere. Tema acestuia este legată de o vizită la Muzeul de Artă, așa cum este ea văzută de cei mici. Cele mai bune lucrări vor fi premiate și toate vor fi incluse într-o expoziție specială.

Muzeul de Artă

Concursul cu tema „mnArTimiș – Joc de imaginație” se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani și are două secțiuni: desen / pictură, respectiv povești / compuneri. „Lucrările vor fi inspirate din vizite la muzeu și pot cuprinde: obiecte îndrăgite de copii și tineri în vizite de documentare, imagini ale amintirilor vizitelor la muzeu, felul în care Muzeul de Artă este văzut de copii”, transmit organizatorii.

Lucrările vor fi realizate pe format A4 sau A3, vor fi semnate pe verso cu numele copilului, școala / grădinița, numele cadrului didactic îndrumător (dacă este cazul). 
Poveștile / compunerile vor fi scrise pe format A4 sau A3 și vor fi semnate la sfârșit cu numele copilului, școala/ grădinița, numele cadrului didactic îndrumător (dacă este cazul). Nu contează stilul în care sunt făcute lucrările, poate fi vorba de desen, pictură, colaj, foto, tehnică mixtă sau chiar scris și desen în cadrul aceleiași lucrări.

Creațiile vor fi trimise în format electronic prin e-mail sau pot fi aduse la casieria muzeului, din Piața Unirii nr. 1. Lucrările online trebuie să aibă minim 300 DPI. Termenul limită pentru depunerea lucrărilor este 26 iulie, ora 12. Marți, 27 iulie, la ora 19,30, în curtea MNArT de pe str. Florimund de Mercy, vor avea loc vernisajul expoziției și festivitatea de premiere.