Mușcate de 11.000 de euro, la ferestrele Primăriei Timișoara. Dacă tot intră în reparații clădirea

Primăria Timișoara

Se pregătește de șantier, dar de ce n-ar avea clădirea Primăriei Timișoara și mușcate la ferestre? Peste 11.000 de euro dă și în acest an administrația locală pentru jardiniere. Le aduce, din 2017, aceeași firmă, ai cărei doi angajați vor trebui să vină foarte des să ude florile.

Primăria Timișoara a semnat, în 10 iulie, un contract pentru „furnizare plante ornamentale în jardiniere, amplasare la ferestrele clădirii PMT și efectuare întreținere”. S-a făcut prin achiziție directă, iar cea mai bună ofertă a venit, ca din 2017 încoace, de la SC Regalia Red din Beregsău Mic. De altfel, anunțul a fost publicat în SEAP în 6 iulie, iar firma trebuie să aducă florile cu începere din 10 iulie.

Contractul vizează amenajarea a 355 jardiniere cu 1.420 de mușcate. Firma trebuie să furnizeze și „2.485 litri substrat nutritiv”. „Cele 355 jardiniere care vor fi amplasate la ferestrele clădirii PMT vor conține câte 4 bucăți mușcate. Jardinierele trebuie să fie amenajate cu plante bogat ramificate, înflorite și într-o stare fitosanitară bună. Mușcatele vor fi din specia pelargonium peltatum – mușcate curgătoare, cu inflorescențe de culoare roșie”, scrie în caietul de sarcini.

Doi angajați, care vor veni din trei în trei zile să ude florile

Firma din Beregsău Mic, care anul trecut a avut doi angajați, se angajează, de asemenea, să asigure „întreținere prin udare din 3 în 3 zile, în perioada în care temperatura nu depășește 25 grade Celsius, și din 2 în zile, în perioada în care temperatura depășește 25 grade Celsius, sau zilnic, în cazul în care condițiile meteo impun acest lucru”. De asemenea, trebuie făcută „fertilizare periodică din 7 în 7 udări”.

Regalia Red pune mușcate la ferestrele PMT din 2017. În acel an a avut un contract de 88.607 lei. În 2018, suma a ajuns la 100.400 lei, iar în 2019, la aproape 98.000 lei. Acum, pentru un contract valabil până în luna decembrie, suma este de 55.733 lei, cu TVA.

În aprilie 2020, PMT a semnat cu asocierea TT & Co Solaria Grup – Euras contractul de reabilitare a fațadei clădirii de pe CD Loga 1. Lucrările, care vor costa aproximativ 1,2 milioane de euro, sunt estimate să dureze un an și jumătate. În parcarea din spate, accesul este blocat deja de câteva săptămâni, pentru că, teoretic, începe șantierul. Dar, până să se monteze schelele, măcar să avem mușcate…

About Post Author