Mobilă și mochetă, dar și ștergătoare de picioare. Ce mai cumpără Primăria Timișoara

primăria timișoara

Primăria Timișoara se înnoiește. A cumpărat deja mobilier și va lua, în perioada următoare, și aproape 50 mp de mochetă albastră, dar și opt ștergătoare „de picioare profesionale”. Suma scoasă din buget: ceva peste 8.000 de euro.

Stăm rău cu banii, ca administrație locală, dar tot trebuie să facem frumos în casă. La început de februarie, Primăria Timișoara a ieșit la cumpărături. A achiziționat deja marți, 16 februarie, niște mobilier. Este vorba despre 12 birouri cu „structură cu două picioare metalice tip «V», reglabilă 8 cm în inălțime, vopsită în câmp electrostatic”, de pal melaminat, culoarea „nuc Aida”. Fiecare va fi însoțit de o casetieră „carcasă pal de grosime 18 mm – 3 sertare egale cu înălțime de 165 mm – corp mobil cu 4 rotile – sistem de glisiere metalic – sistem de yală cu închidere centralizată”, în aceeași nuanță. Suma totală plătită: 20.059 lei, cu TVA. Adică 4.115 euro.

În aceeași zi, PMT a publicat și anunțul pentru achiziționarea a 48 metri pătrați de mochetă de trafic. Aceasta are „următoarele avantaje: izolare fonică foarte bună, rezistență la traficul intensiv, este rezistentă la scaune, are confort termic sporit, design spectaculos cu diferite modele clasice sau moderne”. În plus, trebuie să fie de culoare albastră. Contractul nu a fost încă atribuit. Primăria e dispusă să plătească 7.617 lei, cu TVA, adică 1.562 euro.

Ștergătoare de 12.000 lei, la Primăria Timișoara

Vor fi cumpărate, în perioada următoare, și „opt ștergătoare de picioare profesionale, interior și exterior”. „Având în vedere că fluxul de intrare – ieșire este foarte intens în Primăria Municipiului Timișoara, este necesar a se achiziționa ștergătoare profesionale de picioare, cu rol de a elimina umiditatea, nisipul, noroiul și alte tipuri de murdărire de pe încălțăminte. Acestea produse nu au mai fost achiziționate, ca atare considerăm necesară și oportună achiziția acestor produse”, sună explicația din referatul de necesitate.

Acesta este semnat de directorul Direcției de Patrimoniu Est, Florin Răvășilă, și este aprobat de primarul Dominic Fritz. Ștergătoarele trebuie să fie anti-alunecare, să curețe mizeria de pe pantofi, să reziste la foc și la îngheț și să aibă o garanție de cinci ani. Prețul maxim pe care vrea PMT să-l plătească este de 11.964 lei, cu TVA, adică 2.454 euro.

Sunt, probabil, pregătiri de perioada post-pandemie, pentru că, în această perioadă, „fluxul de intrare – ieșire” de la PMT este extrem de scăzut. Nici măcar ședințele de plen nu se țin decât online și, dacă e nevoie de prezență fizică, ele au loc în sala filarmonicii. Așteptăm, la primăvară, și achiziția anuală de mușcate pentru ferestre.