26 ianuarie 2021

Moș Crăciun ajunge la copiii cuminți din Timiș. Caravana Lions pleacă din nou la drum / FOTO

lions

Moș Crăciun va ajunge și, în acest an, câteva zeci de copii din Timiș. Vine de la sute de kilometri, cu ajutorul Clubului Lions Timișoara Bastion. Caravana a ajuns la ediția a șasea și nu ia pauză nici în an de pandemie.

Caravana de Crăciun a Clubului Lions Timișoara Bastion este, poate, unul dintre puținele momente care aduc zâmbete pe chipurile mai multor copii defavorizați din județul Timiș. În 2020, deși restricțiile impuse de pandemie nu permit interacţiunea cu beneficiarii şi nici deplasarea în grup mare, caravan pleacă totuși la drum.

„Leii” timișoreni vor parcurge cei 468 de km pentru a aduce bucurie în sufletele a 60 de copii din 17 familii fără posibilități materiale. Fiecare dintre ei are câte un sac plin cu cadouri: rechizite, hăinuțe, obiecte de igienă, fructe, sucuri, jucării și multe dulciuri. În plus, fiecare familie va primi pachete conținând alimente și produse de primă necesitate, ambalate cu grijjă în cutii cadou.

Zâmbete pentru copii

Caravana, ajunsă la cea de-a șasea ediție, este organizată în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș. Moș Crăciun a fost ajutat, în acest an, de angajați de la Continental, de ONG-ul GRASP Copenhaga şi membrii clubului.

„La fel ca în ultimii cinci ani, pornim din nou în caravană. Chiar dacă acest an a fost unul atipic, iată că bunătatea din oameni nu a dispărut. Vom aduce iar zâmbete pe chipurile unor copii care nu au primit probabil niciodată asemenea cadouri. Pentru noi e important să reuşim să-i convingem să nu abandoneze şcoala. Drept urmare, cinci dintre copiii identificaţi anul trecut au încă din luna mai laptopuri şi abonamente la internet cumpărate de noi cu sprijinul sponsorilor. Sperăm să creştem numărul beneficiarilor. Cei ce citesc aceste rânduri sunt invitaţi să doneze, banii lor ajung unde este cea mai mare nevoie de ei. Donaţiile în bani se pot face securizat aici“, spune Răzvan Jurca președintele Clubului Lions Timișoara Bastion.

Cei care doresc să sprijine această inițiativă și să afle mai multe găsesc aici detaliile necesare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: