Minune! Fântâna cu Pești e aproape gata, s-au făcut probe / VIDEO

fântâna cu pești

Primele probe la Fântâna cu Pești au fost făcute vineri seară. Jeturile de apă au „răsărit” de după placajele cu care este înconjurat obiectivul, spre uimirea trecătorilor. Rebilitarea ar fi trebuit să fie gata acum nouă luni.

Firma JDA Consult SRL a câștigat în 2019 licitația organizată de Primăria Timișoara, pentru reabilitarea de la Fântâna cu Pești. Prețul: 644.487 lei, cu TVA. Contractul a fost semnat în iunie 2019, cu un termen de 12 luni, două luni proiectare, zece luni execuție. În iunie 2020 ar fi trebuit să înceapă lucrările, dar fostul primar Nicolae Robu a considerat că nu se poate ca fântâna să fie ascunsă de trecători pe durata verii.

Șantierul efectiv a început în aprilie 2021 și nu e gata nici până azi. Ultimul termen era februarie 2022, iar în mai, reprezentanții PMT anunțau penalități de 3.500 lei zi pentru constructor. „La Fântâna cu Pești sunt revoltat. Contractul a fost semnat în iunie 2019, iar firma firma cu pedigree liberal și-a asumat că va finaliza această lucrare în 12 luni, două luni proiectare, zece luni execuție (…) De săptămâna trecută, am intrat într-o etapă de penalizări, sunt 3.500 lei pe zi”, declara Dominic Fritz.

Nu e clar dacă s-a plătit ceva până acum, însă, între timp, peștii au făcut o „excursie” la București, unde se afla un restaurator autorizat. Asta, pentru că firma Ei au fost montați pe fântână în această săptămână.

Vineri seară au fost făcute probe. Jeturile de apă au fost văzute de trecătorii prin Piața Operei, care au fost uimiți și de lumina „a giorno” care se zărea de după placaje. A postat un video din interior și viceprimarul Cosmin Tabără (PNL). Din filmare se poate vedea noua culoare a Fântânii cu Pești, care, din informațiile noastre, respectă originalul.

About Post Author