Mesagerii lui Moș Crăciun. Aproape 60 de copii din Timiș, vizitați de Caravana Lions Timișoara Bastion / FOTO

Lions Timișoara Bastion

Aproape 60 de copii din Timiș l-au primit și în acest an pe Moș Crăciun, care și-a trimis mesagerii. Caravana Clubului Lions Timișoara Bastion a parcurs aproape 500 de kilometri pentru a aduce zâmbete pe chipurile acestor micuți.

Caravana de Crăciun a Clubului Lions Timișoara Bastion a ajuns la ediția cu numărul șase și nu s-a oprit nici în acest an atât de plin de restricții, Motivația e simplă: vizita emisarilor lui Moș Crăciun este unul din puţinele momente de bucurie pentru mai mulți copii defavorizați din județul Timiș. Au fost 468 kilometri parcurși, fiind făcute opriri la 57 de copii care provin din 17 familii fără posibilități materiale. Fiecare a primit cutii de cadouri pline cu rechizite, hăinuțe, obiecte de igienă, fructe, sucuri, jucării și multe dulciuri. În plus, pentru fiecare familie au fost pregătite pachete conținând alimente și produse de primă necesitate.

Mai mult, alte două tone de alimente au plecat spre familii din Biled, Comloșu Mare, Diniaș, Iecea Mare, Jebel, Jimbolia, Liebling, Lugoj, Peciu Nou, Recaș, Sânnicolau Mare, Soca, Stamora Română, Șag și Șemlacu Mare.

Tradițiile țin comunitatea împreună

„Mă bucur nespus că în ciuda pandemei și a tot ce a rezultat din ea am reușit să nu rupem tradiția și să facem caravana să se întâmple și de data asta. Tradițiile sunt cele care țin comunitățile și grupurile împreună. Văzând bucuria pură de pe fețele micuților pe care i-am vizitat sunt extrem de mândru că am făcut o caravană în pandemie, alături de colegii mei. Chiar dacă nu am putut interacționa ca în alți ani cu beneficiarii, obiectivul nostru de a ajuta a fost îndeplinit. Le mulțumesc angajatilor de la Continental, celor de la GRASP Copenhaga, colegilor Lions, prietenilor, cunoștințelor noastre, pentru că au înțeles semnificația momentului și ne-au sprijinit prin donații”, spune Răzvan Jurca, președintele Clubului Lions Timișoara Bastion.

Caravana este organizată în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș. Toți copiii și familiile lor sunt sub supravegherea acestei instituții. Cei care doresc să sprijine această inițiativă pot afla mai multe de aici. Cel mai simplu mod de a contribui este printr-o donație, care poate fi făcută aici.

About Post Author