MaraText. Maraton de scriere în Parcul Central

maratext

Foto arhivă: File de pandemie, ediția 2021

Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel” (re)deschide sezonul lecturilor publice. De fapt, al… scrierilor publice. MaraText este la a treia ediție și va avea loc joi, 19 mai, în Parcul Central.

MaraText este un experiment organizat după modelul simultanelor de șah. Un scriitor trece pe la mai multe mese, ajutând grupurile de participanți la redactarea unui text cu temă la dată. La final, textele sunt citite și analizate.

Alături de LitVest, ConCentrica (cea mai mare lectură publică din România), Pătura care citește (picnic urban de lectură), Lecturi aprinse (lecturi în surse inedite de lumină), Fila (lecturi actuale din presa altei vremi), MaraText (re)afirmă un fenomen marca BJT. Este vorba despre lecturile publice neconvenționale care, în 2023, vor reprezenta cea mai importantă componentă literară a proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

Licee partenere la MaratText: Colegiul Economic„Francesco Saverio Nitti”; Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”; Colegiul Național „CD Loga”; Liceul Teoretic „William Shakespeare”; Liceul Teoretic „JL Calderon”; Liceul Teoretic „Grigore Moisil”; Liceul de Arte Plastice; Colegiul Național „Ana Aslan”; Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară; Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”.

MaraText se petrece joi, 19 mai, de la ora 12, în Parcul Central, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român.