MaraText. Maraton de scriere, ca la… șah, de la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel” lansează un nou concept. „MaraText” este, de fapt, un maraton de scriere (re)creativă organizat ca la…șah. Prima etapă are loc marți, 8 iunie, și este deschisă de Tudor Crețu.

MaraText

Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel” continuă campania inedită de promovare a lecturii și scrierii. Dacă acum câteva săptămâni, în Piața Sf. Gheorghe au fost deschise „file de pandemie”, acum se trece la scris.

„MaraText” este un fel de maraton de scriere, pe modelul simultanului de la șah. Practic, un scriitor va trece de la o masă la alta, îndrumând participanții în vederea realizării unui text cu temă dată. „Deschiderea” va fi făcută de scriitorul Tudor Crețu, managerul Bibliotecii Județene. La eveniment va participa și Ligia Jicman, șahistă și autoare a mai multor lucrări de specialitate. Prima ediție va include și câteva partide demonstrative de șah.

Elevele și elevii provin de la Liceul Teoretic „William Shakespeare”, Colegiul Național „Ana Aslan”, Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, Colegiul Economic „F.S. Nitti”, Liceul Teoretic „Jean-Louis Calderon”, Liceul de Arte Plastice, Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”. Evenimentul, organizat cu sprijinul CJ Timiș, se va desfășura marți, 8 iunie, de la ora 12, la Secția de arte „Deliu Petroiu” (Bastion Theresia, corp A).