Mai puține gunoaie. ADID și CJ Timiș au depus pe PNRR proiectul de 8 milioane de euro

adid

ADID Timiș și Consiliul Județean Timiș au depus, luni, proiectul de finanțare prin PNRR – Componenta Managementul Deșeurilor, pentru centrele de colectare cu aport voluntar (CAV-uri). Vor fi zece astfel de centre, în mai multe localități din județ.

„La nivelul județului Timiș ținta este să avem 10 astfel de CAV-uri. Ele ne vor fi utile pentru colectarea separată a deșeurilor menajere reciclabile, deșeuri voluminoase – textile, lemn, anvelope, echipamente casnice electrice și electronice, din construcții și grădină. Valoarea unui astfel de CAV este de 780.000 de euro, așadar ar fi, în total, o investiție de aproape 8 milioane de euro”, explică Lorenzo Barabas, directorul ADID Timiș.

Centrele vor fi amplasate, potrivit acestuia, în Belinț, Biled, Deta, Făget, Ghiroda, Jimbolia, Peciu Nou, Tomnatic, Topolovățu Mare și Satchinez.

„Am convingerea că acest important proiect va primi finanțarea necesară și județul Timiș va scăpa de nedoritele rampe de deșeuri pe care le întâlnim, din păcate, pe foarte multe drumuri sau în zone mai puțin circulate. Timișul european trebuie să fie un județ curat, cu cetățeni responsabili și atenți la mediul înconjurător”, mai spune Barabas.

About Post Author