Mai puține, dar mai scumpe. Primăria Timișoara încearcă să cumpere iar coșuri de gunoi

coșuri de gunoi

Primăria Timișoara a lansat a treia licitație pentru cumpărarea de coșuri de gunoi stradale, în ultimele șase luni. Suma oferită e aproape de trei ori mai mare decât la prima procedura, dar numărul de coșuri e la jumătate.

În iunie și septembrie. Primăria Timișoara a încercat să cumpere, prin două licitații, câte 1.000 de coșuri de gunoi stradale. Acestea ar fi trebuit să aibă o capacitate între 45 și 60 de litri, sistem de prindere pe stâlp cu trei coliere și un sistem de golire prin deschiderea trapei inferioare, cu cheie triunghiulară. În iunie, suma maximă oferită era de 154.605 lei, iar în septembrie, de 226.504 lei, în ambele cazuri cu TVA.

Licitațiile au fost anulate amândouă, din același motiv: lipsa unei oferte. Acum, PMT mai încearcă o dată. Oferă cel mult 448.630 lei, cu TVA. Coșurile de gunoi trebuie să aibă „capacitatea cuprinsă între 40 și 60 litri, dotate cu șina de montare sudată ce permite montarea pe perete și pe stâlp, cu sistem de golire prin deschiderea trapei inferioare cu cheie”.

Municipalitatea vrea numai 500 de astfel de coșuri și așteaptă oferte până în 12 ianuarie 2022. Ultima dată, PMT a cumpărat coșuri de gunoi în urmă cu doi ani și jumătate, special pentru „zonele istorice”, la un preț de 600 de euro / bucata.