Mai mulți bani de la CJ, pentru reabilitarea Conacului Mocioni din Foeni

conacul mocioni

Sumele totale alocate pentru proiectul de reabilitare a conacului Mocioni din Foeni depășesc 17 milioane de lei. A crescut cam cu 110.000 euro contribuția consiliului județean.

Consilierii județeni au aprobat, în plenul de miercuri, alocarea suplimentară a peste 565.000 lei, pentru proiectul de reabilitare a Conacului Mocioni din Foeni „ca urmare a creșterii sumei cheltuielilor neeligibile din bugetul centralizat al proiectului”. S-a ajuns, astfel, la o sumă totală de 17,5 milioane de lei. Din acești bani, în jur de 8 milioane de lei vin din granturi norvegiene, prin Programul RO-Cultura. O parte vine de la bugetul de stat, sub formă de cofinanțare, iar restul este asigurat din bugetul CJ, plus contribuția partenerului de proiect, Asociația Miltonia.

„În luna mai 2021 am semnat contractul de finanțare și prin urmare am dat și o hotărâre de aprobare a proiectului. În decembrie 2022 să dăm o hotărâre de consiliu prin care se aprobă proiectul tehnic. Prin acea hotărâre au fost aprobați toți indicatorii tehnico-economici, iar hotărârea pe care aș dori să o votați acum se referă la adaptarea bugetului proiectului în concordanță cu indicatorii tehnico-economici votați în decembrie 2022”, a explicat, în plenul CJ, Ruxandra Adam, șefa Biroului pentru dezvoltarea turismului și evenimente din cadrul CJT, care conduce și proiectul de restaurare a Conacului Mocioni.

Totul trebuie să fie gata în aprilie

„Suma cheltuielilor neeligibile a fost modificată de la 5,06 milioane lei la 5,6 milioane lei”, se spune în hotărârea adoptată.

La Conacul Mocioni lucrează asocierea TT & Co Solaria Grup SRL – Euras SRL – Graphic Space SRL, care face și lucrările suplimentare de 650.000 euro, scoase la licitație în luna martie. Potrivit proiectului, vor fi făcute reparații și va fi restaurată scara interioară a conacului. La parter vor fi un salon de primire, o cafenea culturală, un spațiu muzeal, o bibliotecă și o sală pentru spectacole. Curtea și grădina vor fi amenajate pentru a permite organizarea de evenimente. Totul trebuie terminat până în aprilie 2024.

About Post Author