Mai curat, mai civilizat. Primăria cumpără 1.000 de coșuri de gunoi

coșuri de gunoi

Vom avea coșuri de gunoi noi pe principalele artere de circulație sau în stațiile de transport în comun. Se va întâmpla undeva la începutul lunii august, dacă licitația începută de PMT se va încheia cu succes. Achiziția va scoate de la bugetul local ceva peste 31.000 de euro.

Primăria Timișoara a anunțat, în SEAP, că vrea să cumpere 1.000 de coșuri stradale de gunoi. Acestea trebuie aibă „capacitatea cuprinsă între 45 și 60 litri, dotate cu sistem de prindere pe stâlp cu 3 coliere de prindere cu garnitură de cauciuc, corp fix, sistem de golire prin deschiderea trapei inferioare cu cheie triunghiulară”.

Suma maximă care poate fi oferită pentru această achiziție este de 156.604 lei, cu TVA. Ofertele pot fi depuse până în 12 iulie, iar criteriul de atribuire va fi prețul cel mai scăzut. Firma care va câștiga licitația va trebui să livreze coșurile de gunoi în termen de 15 zile. PMT a stabilit, „prin centralizarea sesisărilor venite de la cetățeni și pe baza constatărilor din teren ale inspectorilor”, locurile în care vor fi amplasate aceste coșuri de gunoi. Este vorba despre principalele artere de circulație, piețe publice și stațiile mijloacelor de transport în comun.

Ultima achiziție de coșuri de gunoi făcută de PMT a fost în toamna lui 2019. Atunci, fostul primar Nicolae Robu anunța că au fost cumpărate 54 de coșuri „specifice pentru zonele istorice”. Acestea au „sistem de închidere inteligent, recipient interior de tablă zincată, simbol autocolant de colectare, opțional se pot dota cu scrumieră în partea superioară, iar varianta pe culoare neagră este realizată 100% din material reciclat”. Fiecare coș are o capacitate de 110 litri și a costat 615 euro.