Lumini pentru eroi în vreme de pandemie. Aplauze și sirene, în față la „Victor Babeș” / FOTO + VIDEO

medici

Sunt vremuri în care fiecare zi este efectiv o luptă. Pentru unii, lupta înseamnă a sta în casă și a respecta regulile. Pentru alții, lupta e în spital sau în stradă. Sunt medici, asistente, pompieri, polițiști și jandarmi. Iar miercuri seară s-au încurajat unii pe alții.

Asociația TM2021 a invitat, miercuri seară, timișorenii să aprindă lumini în ferestre, în semn de speranță și de solidaritate. E un fel de reinterpretare în vreme de pandemie a sloganului „Luminează orașul prin tine!”, cu care Timișoara a câștigat titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

S-au alăturat acestei idei și jandarmii, pompierii și polițiștii din Timișoara. Ei și-au dus mașinile în fața Spitalului „Victor Babeș”, unde au aprins girofarurile și au pornit sirenele. Au vrut să le mulțumească astfel celor de la Boli Infecțioase unde, în aceste zile, se duce lupta cea mai grea: cea, la propriu, pentru viață. În halate, cu măști și mănuși, personalul medical aflat în tura de noapte a coborât în stradă. Medici, asistente și infirmiere au aplaudat la scenă deschisă gestul colegilor lor în uniforme. Semn că, într-un final, totul va fi bine.

About Post Author