Lugojul nu mai are primar. Claudiu Buciu, suspendat din funcție, pentru că și-a schimbat domiciliul

claudiu buciu

sursa foto: www.lugojeanul.ro

Acum locuiește în Lugoj, dar a avut o lună și ceva în care a stat în altă parte. Este motivul pentru care prefectul Mihai Ritivoiu l-a suspendat din funcția de primar al Lugojului pe Claudiu Buciu. Acesta poate ataca ordinul în instanță.

Primarul Lugojului, Claudiu Buciu, a fost suspendat din funcție. Anunțul a fost făcute de prefectul Mihai Ritivoiu, care a semnat vineri ordinul de suspendare. A existat o sesizare făcute „de o instituție cu care domnul Buciu are unele relații”.

„Am cerut un referat din partea secretarului Primăriei Lugoj (…) Am primit referatul și mai înainte am semnat ordinul de încheiere a mandatului. Nu am nicio bucurie în acest sens și consider că relația dintre un primar ales și cetățenii care l-au votat este sacră. Poate chiar de aceea este cu atât mai complicat să faci un asemenea act, mai ales că chestiunea poate părea una de nuanță”, a declarat, vineri, prefectul Mihai Ritivoiu.

Ordinul poate fi atacat în instanță

Viceprimarul Ștefan-Bogdan Blidariu va prelua atribuțiile lui Claudiu Buciu.

„Am ținut legătura cu dl primar Buciu și suntem amândoi hotărâți ca această procedură să decurgă foarte repede pentru a elimina orice fel de suspiciune (…) cine conduce și semnează are drept de semnat și de condus și că eventualele acte nu se vor lovi de nulitate. Acum, mandatul a încetat și primarul nu mai are nicio prerogativă”, a mai spus Ritivoiu.

Ordinul de suspendare poate fi atacat în instanța de contencios administrativ, care poate dispune inclusiv suspendarea acestuia. Potrivit Digi24, Claudiu Buciu a anunțat că va depune contestație.

About Post Author