Lubenițele vor revitaliza Piața Traian. Dacă nu iese bine, se va veni și cu… mascații

piața traian

Vânzarea de lubenițe în Piața Traian va revitaliza zona. Este ceea ce crede primarul Timișoarei, care spune că a fost de acord cu „experimentul” propus de Piețe SA. Edilul vorbește deja de câțiva ani despre cum va fi redat Fabricul Timișoarei.

Pe lângă târg cu mici și bere, Piața Traian are de acum și o altă destinație: loc de vânzare de lubenițe. Asta a decis Piețe SA, ca să scape de munții de pepeni care ocupau trotuarele în Badea Cârțan. De acum, căsuțele cumpărate cu 70.000 de euro anul trecut vor fi „asortate” cu standuri ale comercianților de lubenițe.

Întrebat dacă este aceasta o idee bună pentru reintroducerea Pieței Traian în viața socială a Timișoarei, edilul șef spune că da. „Se revitalizează zona, dacă se aduc cumpărători și comercianți în Piața Traian. Era total necivilizat să vezi pe lângă linia de tramvai, în Piața Badea Cârțan, pe malul Begăi, peste tot, grămezi de lubenițe și oameni bătându-se să obțină un loc. Am agreat să experimentăm în Piața Traian, unde avem spații suficient de largi, și, în acest fel, dăm importanță Pieței Traian”, explică acesta.

Vin și mascații în Piața Traian, dacă trebuie

Promisiuni legate de piață au fost o grămadă în ultimii ani. „În Piața Traian va fi o acțiune mai complexă. Vreau să redăm Piața Traian Timișoarei. Am mai spus asta. Numai ocuparea mea excesivă nu mi-a permis să fac acolo o descindere care să însemne un prim pas important înspre asta. Am mai făcut pași, dar nu destul de importanți”, spunea, în iunie 2018, primarul Timișoarei.

În afară de așa-numitul târg de produse tradiționale, cu mici, bere și muzică populară, deschis toamna trecută, și câteva descinderi în imobilele locuite ilegal de romi, altceva nu s-a întâmplat. „Dacă vom avea semnale că unii cetățeni certați cu legea perturbă această activitate, vă asigur că voi interveni personal. Voi merge și cu mascații în zonă, dacă trebuie să punem lucrurile la punct. Eu chiar țin la acea zonă care, din păcate, a fost compromisă, dar nu iremediabil, prin aprobarea locuirii acolo, în bloc, a unor oameni care nu se comportă cum ar trebui”, conchide acum edilul șef.

Rămâne acum de văzut cum „necivilizatul” comerț cu pepeni din Badea Cârțan va deveni unul exemplar în Piața Traian.