Linia 5 autobuz ajunge iar în Piața 700. Se prelungește și traseul Expres 1

smtt

foto: Arhivă

S-a schimbat schimbarea: cam două săptămâni a durat scurtarea liniei 5 autobuze, după redeschiderea circulației pe bd. Cetății. PMT nu s-a deranjat să anunțe acest lucru, așa cum n-a anunțat nici prelungirea Expres 1.

„Începând cu data de 1 martie, Societatea Metropolitana de Transport Timisoara a decis prelungirea liniei Expres 1 de la stația Tristan Tzara la IKEA. Totodată, linia amintită este suplimentată cu încă un autobuz pentru a asigura o mai bună conectivitate între Calea Șagului și zona de nord a Timișoarei. Mai mult decât atât, pentru a răspunde pozitiv solicitărilor venite din partea cetățenilor din zona Ronaț, Societatea Metropolitană de Transport Timișoara a decis prelungirea liniei 5 autobuz de la Balta Verde la Piața Timișoara 700 începând cu data de 1 martie”, a anunțat joi, 29 februarie, pe Facebook, SMTT.

Linia 5 autobuz a fost scurtată cu începere din 19 februarie, decizia fiind luată tot de SMTT, după reluarea circulației tramvaielor 4 și 7 pe bd. Cetății. Locuitorii din Ronaț erau nevoiți să coboare la Balta Verde, de und să ia un tramvai pe care trebuiau să-l schimbe în Piața 700, în cazul în care voiau să ajungă înspre zona Fabric. Timpul de deplasare s-a lungit astfel foarte mult, având în vedere și problemele din sistemul de transport public.

Primăria Timișoara nu s-a deranjat însă să anunțe noile modificări, deși se declară mereu interesată de soluțiile de îmbunătățire a transportului în comun. Nu mai departe de miercuri, a transmis că STPT mai pune un autobuz la dispoziția școlii de șoferi. Decizii care au efect direct asupra călătorilor nu par a fi însă interesante.

Noile grafice de circulație vor putea fi găsite AICI.

About Post Author