La Pas. Festivalul de gastronomie artizanală care nu e… festival

la pas

Vrei să faci schimb de rețete cu alți pasionați de bucătăreală? Vrei să gătești… o supă pe ritmuri de muzică? Poți face și asta, dar și mult mai multe la finele săptămânii, în Parcul Rozelor. Aici are loc prima ediție „La Pas. festival de gastronomie artizanală”.

La Pas. Festival de gastronomie artizanală” face parte din La Pas. Slowing down, un program inclus în dosarul de candidatură al Asociației Timișoara 2021, implementat în parteneriat cu Asociația Cries. Vorbim despre un proiect de dezvoltare comunitară, care promovează multiculturalitatea și comunitatea. Se întâmplă între 4 și 6 octombrie, în Parcul Rozelor, fiind organizat este organizată în jurul câtorva focusuri precum: gastronomie, educație pentru consum responsabil, artă, turism sustenabil și promovare colaborativă.

În secțiunea Gastronomie, veți găsi mici producători și procesatori alimentari, asociații promotoare, asociații de producători și cooperative, întreprinderi sociale și actori de economie socială, producători de bere artizanală din Timiș. Nu ratați picnicul urban unde puteți face schimb de rețete și preparate. Bucătari profesioniști și amatori sunt invitați să gătească rețete preferate și să le prezinte încărcătura culturală. La Disco-Soup se va găti colectiv, pe ritm de muzică, o supă din alimente… salvate. Acestea vor fi recuperate, în pragul expirării, din piețe, magazine și bucătării de restaurante. Evenimentul va fi organizat cu ajutorul voluntarilor, iar mâncarea va fi servită participanților și beneficiarilor de servicii sociale.

La secțiunea Artă vor fi expoziții și spectacole, dar și standuri cu bijuterii, artă decorativă din ceramică, slow-fashion. În fiecare seară a festivalului, trupe și DJ-i vor performa în cadrul celor 3 zone muzicale (Alternative, Jazz și Electric). Accesul este, bineînțeles, liber. Și încă ceva important: în zilele de dinaintea festivalului… nefestival vor fi lansate patru produse La Pas: o bere artizanală, o pâine artizanală cu maia, o brânză artizanală și o rețetă de sos.

About Post Author