30 martie 2020

La început de vară, cu tramvaiul spre mallul din Calea Șagului. Pe linia 2

calea șagului

A început șantierul la linia de tramvai care duce spre mallul din Calea Șagului. Aceasta a fost amenajată, în prima fază, în vara lui 2015, dar n-a putut fi folosită din cauza stația de măsurare a calității aerului. Acum, că agregatul a fost mutat, se fac ultimele pregătiri. Pe acolo vor trece tramvaiele de pe linia 2.

Lucrările de reamenajare a Căii Șagului, pe porțiunea dintre str. Ana Ipătescu și pasajul CF, au început în august 2015. A fost amenajat un sens și au fost puse șinele pentru linia de tramvai care ajunge, teoretic, în „curtea” mallului. Totul a fost plătit de investitorul privat, lucrarea a fost gata repede, iar în primăvara lui 2016, când s-a deschis centrul comercial, clienții erau anunțați că vor putea merge la cumpărături cu tramvaiele 2 sau 7.

A existat însă o problemă majoră: cea a stației de monitorizare a aerului. Acesta era amplasată exact pe traseul liniei de tramvai. Mutarea agregatului a fost finalizată abia anul acesta, în luna ianuarie. Acum, primarul Nicolae Robu anunță cu litere mari, pe Facebook, că se lucrează. „Au început lucrările de racordare a liniei 2 la noua linie (…). Chiar din prima zi după obținerea autorizației de construcție”, a scris acesta.

Muncitorii de la STPT finalizează racordurile. Se estimează că șantierul de pe Calea Șagului va dura maximum șase săptămâni. Apoi va fi redesenat traseul liniei 2, care, probabil, nu va mai întoarce în Dâmbovița, ci la mall.

1 thought on “La început de vară, cu tramvaiul spre mallul din Calea Șagului. Pe linia 2

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: