Kelemen Hunor, la Timișoara: Cu moțiunea de cenzură a început deja un balet

kelemen hunor

Kelemen Hunor, președintele UDMR, nu e sigur că moțiunea de cenzură poate trece. Sâmbătă, când ea va fi dezbătută în parlament, unii deputați și senatori vor fi plecați din țară. Au semnat moțiunea 237 parlamentari și pentru ca ea să treacă e nevoie de 233 de voturi.

„Sâmbătă se încearcă dezbaterea moțiunii. Cred că trebuia dezbătută demult, la 1 septembrie. Nu înțeleg motivul pentru care au întârziat această moțiune. Există 237 de semnături, dar este nevoie de 233 de voturi. Am semnat moțiunea și vom vota și în această sesiune parlamentară. Trebuie discutat foarte serios – dacă trece moțiunea de cenzură ce urmează după moțiunea de cenzură. Eu văd două etape – un guvern politic, nu tehnocrat, condus de cineva care este în stare să creeze o majoritate”, a declarat, miercuri, la Timișoara, președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, formațiunea politică pe care o conduce nu este interesată să intre la guvernare. În plus, spune șeful UDMR, sunt multe necunoscute. „Noi nu vrem la guvernare. Eu văd cu nesiguranță discutarea moțiunii de cenzură, pentru că văd că deja am început un balet. Am auzit că unii au plecat din țară, dintre cei care au semnat moțiunea, pentru că nu știau că va fi sâmbătă. Unii sunt în delegații la Bruxelles sau alte delegații și nu au cum să se întoarcă sâmbătă, de aceea sâmbătă ar fi un vot destul de previzibil. Am auzit că cei din PMP au plecat sau pleacă la Bruxelles, cei din Pro România pleacă o delegație. Dacă lipsesc cinci, salut. Aici nu ai o marjă de manevră. De aceea simt o nesiguranță. La început de septembrie ar fi fost mult mai bine să fie depusă moțiunea”, a spus Kelemen Hunor.

Președintele UDMR atenționează, pe de altă parte, PNL. Ar trebui să fie foarte atent. S-ar putea să se trezească la guvernare. Dacă lângă PNL nu se duce și USR, cu ALDE, Pro România și noi va fi un guvern minoritar. Un guvern minoritar va guverna foarte bine dacă nu face aventură politică”, a mai spus Kelemen Hunor.

About Post Author