Județul Timiș, luat pe sus de vânt. O tânără a scăpat ca prin minune după ce un copac i-a căzut pe mașină, în mers

cod galben

foto: arhivă

O tânără a scăpat nevătămată, sâmbătă, după ce un copac doborât de vânt a căzut pe mașina ei, pe un drum județean. E cod galben de vânt în Timiș și pompierii nu mai prididesc cu intervențiile.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă după-amiază, pe DJ 594 A, în localitatea Comloșu Mare. Pompierii de la Stația Sânnicolau Mare au fost solicitați să degajeze un copac căzut pe un autoturism aflat în mers. În mașină se afla o singură persoană, o tânără în vârstă de aproximativ 19 ani. Ea nu a necesitat îngrijiri medicale.

Sâmbătă, pompierii de la ISU Timiș au intervenit pentru 14 degajări de copaci căzuți (8 pe carosabil, 1 pe gardul unei case, 4 pe autoturisme, 1 pe un bloc). „Prin prăbușirea a doi copaci s-au produs și două accidente, cu trei persoane implicate, din fericire fără victime”, Ttransmit cei de la ISU. Au fost și alte incidente, precum șapte degajări de cabluri căzute pe carosabil; o degajare panou metalic de pe stâlp; două degajări de pe clădiri și fațade a elementelor de construcție cu pericol de cădere; patru degajări tablă de pe acoperișuri cu pericol de cădere; o degajare stâlp căzut pe carosabil.

La intervenții au fost alertate Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Timișoara, Stația de Pompieri Sânnicolau Mare, Punctul de Lucru Pișchia și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Orțișoara. Au fost în alertă cinci autospeciale de primă intervenție și comandă; două autoscări mecanice; două autospeciale de descarcerare; cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, cu un efectiv de 52 pompieri.

About Post Author